вівторок, 11 грудня 2007 18:30

Футболісти почали менше вживати допінги

За повідомленням офіційного сайту УЄФА, в сезоні-2006/07 робоча група з боротьби з застосуванням заборонених препаратів виявила у футболістів п"ять позитивних допінг-проб, що на дві менше, ніж сезоном раніше.

Всього робоча група провела 1662 допінг-тести, що перевищує кількість перевірок, проведених за аналогічний період минулого року. Про це було оголошено на засіданні антидопінгового підрозділу УЄФА в Ньоні. Збільшення числа перевірок торкнулося в першу чергу відбірного циклу Євро-2008.

Двох учасників змагань з футзалу було викрито в курінні марихуани, а футболіста збірної Азербайджану Сергія Соколова було спіймано після відбірного матчу Євро-2008 на вживанні бетаметазону, за що він і був дискваліфікований на 18 місяців.

Допінг-контроль пройшли гравці всіх 32 клубів-учасників Ліги чемпіонів. За 51 перевірку було обстежено 506 гравців і жодного позитивної реакції виявлено не було.

У своєму циркулярному листі УЄФА розіслала всім національним асоціаціям і клубам, які беруть участь в єврокубках, новий список заборонених препаратів, котрий вступить в силу з 1 січня 2008 року. - повідомляє Газета.Ru

Зараз ви читаєте новину «Футболісти почали менше вживати допінги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі