понеділок, 11 листопада 2019 11:24

Футбол – не місце расизму: "Шахтар" зробив заяву після гри у Харкові

Футбол – не місце расизму: "Шахтар" зробив заяву після гри у Харкові
Тайсон мав конфлікт з вболівальниками "Динамо" через що зупинили матч на 5 хвилин. Фото: ФК "Шахтар"

Після матчу 14 туру УПЛ "Шахтар" - "Динамо" донецький клуб виступив з офіційною заявою.

"Шахтар" виступає категорично проти будь-яких проявів расизму, расової дискримінації, ксенофобії і пов'язаної з ними нетерпимості. Не може бути жодного виправдання тим, хто завдає образи, ґрунтуючись на кольорі шкіри, релігійні або політичні переконання. Така поведінка неприпустима в цивілізованих країнах і футбольних чемпіонатах. УЄФА застосовує найсуворіші санкції до тих клубів і асоціацій, чиї вболівальники проявляють расизм на матчах.

"Шахтар" велика футбольна сім'я, якій такі принизливі інциденти приносять біль і розчарування. Ми засуджуємо подібну поведінку глядачів, завжди будемо виступати в підтримку і захист наших гравців. Закликаємо футбольні органи, клуби зупинити расизм на стадіонах",– повідомляє сайт "гірників"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому "Шахтар" виграв у "Динамо"

Після цієї перемоги "гірники" лідирують в українській першості, маючи 40 очок. Другою йде луганська "Зоря" з 28 очками. "Динамо" відстає від "Шахтаря" на 13 пунктів і йде третім.

Зараз ви читаєте новину «Футбол – не місце расизму: "Шахтар" зробив заяву після гри у Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі