середа, 05 серпня 2015 14:58

Фред зіграє у "старті", ван Персі – ні – о 21.45 почнеться матч "Шахтар" - "Фенербахче"

Фред зіграє у "старті", ван Персі – ні – о 21.45 почнеться матч "Шахтар" - "Фенербахче"
Незважаючи на слова Луческу, стадіон сьогодні повинен підтримати "Шахтар". Фото: afp.com

Ще до першого матчу між "Шахтарем" і "Фенербахче" були сумніви, що донецькому клубу таки вдасться (ну, гаразд, більше не згадуватимемо "Тімішоару") подолати третю кваліфікацію Ліги чемпіонів. Після стамбульського поєдинку вони тільки зміцнилися. Надто неприємний рахунок, і донеччани після сьогоднішної зустрічі можуть ще не раз згадати можливості, втрачені на "Шукру Саракоглу".

Примітно, що були вони здебільшого у першому таймі. "Шахтар" довів, що як команда поки переважає "Фенербахче", але не готовий диктувати йому умови впродовж всієї гри. І це зрозуміло: немає кадрового резерву.

Рінат Ахметов каже, що цей "Шахтар" - найкращий в історії. Власник донеччан навряд чи вважає оточуючих дурнями. Швидше за все, цей меседж розрахований на те, щоб психологічно підтримати команду у непрості для неї часи, показати, що він у неї вірить. Але крім психології, потрібна ще й майстерність. Порівняйте Гладкого, Едуардо та Феррейру з Соу, Фернандао та навіть таким ван Персі і стане ясно, хто має більше можливостей забити гол.

Сьогодні він матиме величезне значення для обох команд. Особливо для турків. Бо рахуватиметься за два. І якщо гості відкриють рахунок – шанси "Шахтаря" різко погіршаться або на них взагалі махнуть рукою. Якщо це зробить Тейшейра (добре, якийсь інший гравець "Шахтаря") – нічого ясно ще не буде.

Стосовно Фреда. Наша думка: він зіграє. Хіба що до матчу надійде ОФІЦІЙНА заборона від УЄФА, а не рекомендація. Тому Луческу тримає в голові варіант стартового складу з недавнім учасником Копа Америка. Але якщо стосовно форварда румунський тренер має натиснути на Ахметова і вийти на трансферний ринок, то в центральній зоні є Малишев та Коваленко. Ризик, так. Але з Ордецем теж ризикнули в Стамбулі і всі залишилися задоволеними.

Ван Персі тренується окремо і, очевидно, знову почне матч на лаві запасних. Важливий буде хід Перейри  з правим захисником. У Стамбулі шульга Калдирим явно відчував проблеми на цій позиції. Але з'явився він там вимушено. Ми б не дуже радили розраховувати, що так буде і сьогодні.

Луческу стверджує, що львівським уболівальникам далеко до турецьких. Румунський фахівець сказав правду, але навряд чи знайшов для цього потрібний момент. Ясно, ці слова не змусять сьогодні "Львів Арена" вдати ображених і не підтримати "Шахтар", проте і в турків буде ким відповісти.

Сезон розкручується. Уже післязавтра – жеребкування четвертого кваліфікаційного раунду ЛЧ. Хто там буде – "Шахтар" чи "Фенербахче"? Команди почнуть шукати відповідь на це запитання сьогодні о 21.45 за Києвом. О 20.30 стартує наша текстова трансляція зі Львова.

Зараз ви читаєте новину «Фред зіграє у "старті", ван Персі – ні – о 21.45 почнеться матч "Шахтар" - "Фенербахче"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі