понеділок, 11 липня 2016 11:25

"Франція здулася. На дві гри її не вистачило" - Грачов

"Франція здулася. На дві гри її не вистачило" - Грачов
Віктор Грачов. Фото: shakhtar.com

Футбольний експерт Віктор Грачов аналізує фінальну гру чемпіонату Європи 2016, де Португалія перемогла Францію з рахунком 1:0.

– Кріштіано Роналду дотягнув свою команду до фіналу, а потім сказав: "Все, хлопці, тепер ваша черга". І вони постаралися. Десь із середини другого тайму я почав уболівати за Португалію. Сподобалася їхня самовіддача й палаючі очі. Франція здулася. В неї ще немає класу аби зіграти два матчі поспіль на високому рівні. Сіссоко гасав у першому таймі, а в другому – зупинився. Грізманн теж не мав швидкості. За Жиру годі говорити. Очевидно, що перемога над Німеччиною в півфіналі виявилася пірровою для французів. Вони залишили там усі сили і все натхнення. А без швидкості й натхнення в фіналі робити нічого. До того ж футбольне щастя виявилося не на боці господарів чемпіонату. Жиньяку забрало декількох сантиметрів аби забити переможний гол на останніх хвилинах, коли Португалію врятувала штанга.

Грачов віддає належне тактичній виучці нових чемпіонів Європи.

"Португалія дуже добре оборонялася п'ятьма захисниками і двома опорниками. Сподобалися вікові Куарежма й Нані. Вони боролися з усіх сил. Фактично, Франція не мала плану як здолати таку оборону. Несподіванкою для воротаря Льоріса став удар Едера здалеку. Дивуюся, як такий голкіпер не зміг відреагувати на цей удар. М'яч був явно не з розряду тих, які не беруться. Португальці виграли чемпіонат за сукупністю. Вони давно демонстрували яскраву гру. В 2004 дійшли до фіналу, а в 2012 зупинилися в півфіналі, коли програли в Донецьку Іспанії в серії пенальті".

Віктор Олександрович радіє за лідера збірної Португалії.

"Це був останній шанс для Кріштіано. Він уже мав медалі переможця Ліги Чемпіонів, чемпіона Англії і чемпіона Іспанії. Але ця нагорода, яку йому подарувала команда під кінець кар'єри – найдорожча. Це був його останній шанс і він ним скористався сповна".

Збірна Португалії вперше стала чемпіоном Європи.

Зараз ви читаєте новину «"Франція здулася. На дві гри її не вистачило" - Грачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі