середа, 18 березня 2009 16:57

Фігурне катання. Хто захищатиме честь України на чемпіонаті світу?

Фігурне катання. Хто захищатиме честь України на чемпіонаті світу?

23 березня в Лос-Анджелесі стартує чемпіонат світу з фігурного катання, на якому будуть розіграні путівки на Олімпійські ігри до Ванкувера-2010.

Україна на світовій першості матиме по одному представнику в кожному виді програми. Вже вилетіли в США зі свого тренувального табору в Хемніці лідери нашої збірної Тетяна Волосожар і Станіслав Морозов, які нагадаємо, зупинилися в кроці від п"єдесталу на чемпіонаті Європи в Ґельсінкі.

Україна мала право заявити на ці змагання ще одну спортивну пару, оскільки Таня і Стас на торішній світовій першості потрапили в десятку. Але не скористалася ним. Катерина Костенко і Роман Талан відмовилися від поїздки до Лос-Анджелеса.

У одиночному катанні виступатимуть Антон Ковалевський і Ірина Мовчан. Ковалевський тричі брав участь в чемпіонатах світу і поки кращим його результатом було 16-е місце на дебютній першості в Канаді-2006. Мовчан не вдавалося пройти кваліфікації в Токіо-2007 і Гьотеборзі-2008.

У змаганнях танцювальних дуетів нашу збірну представлятимуть Ганна Задорожнюк і Сергій Вербілло. Путівка на світову першість їм дісталася за наслідками чемпіонату Європи, де вони зайняли сьоме місце, а їх суперники Алла Бекназарова і Володимир Зуєв - 13-е.

Turnir.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Фігурне катання. Хто захищатиме честь України на чемпіонаті світу?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі