пʼятниця, 08 листопада 2013 22:11

"FARE": українські футбольні клуби не хочуть працювати з уболівальниками

"FARE": українські футбольні клуби не хочуть працювати з уболівальниками
Фото: cossackland.org.ua

Українські футбольні клуби не хочуть нести відповідальність за поведінку своїх уболівальників. Так вважає координатор освітніх програм "FARE" у Східній Європі Павло Клименко. Про це він заявив сьогодні на круглому столі, присвяченому прояву ксенофобії в навколофутбольному середовищі, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Відповідаючи на запитання, чи справедлива пропозиція посилити санкції до клубів за расистську поведінку вболівальників на матчах, представник "FARE" сказав: "У нас в Україні багато клубів люблять дистанціюватися від уболівальників, коли ті вчиняють неправомірні дії".

Як приклад, Клименко згадав недавній матч харківського "Металіста" з полтавською "Ворсклою", коли "активні вболівальники харків'ян розгромили стадіон, спалили сидіння, плюс активно демонстрували свої татуювання зі свастикою".

За його словами, "Металіст" відразу ж заявив, що не буде організовувати поїздку своїх уболівальників на наступний виїзний матч до Донецька.

"По суті, зняв з себе відповідальність за поведінку вболівальників у Донецьку. Всі розуміють, що найвідданіші вболівальники туди поїдуть", - зазначив Клименко.

Він підкреслив, що те ж саме стосується клубів "Динамо" і багатьох інших. Вони замість того, щоб працювати з уболівальниками - знімають відповідальність.

Нагадаємо, 27 вересня ФІФА після звіту FARE оголосила своє рішення у зв'язку з проявами расизму і нацизму, зафіксованими на "Арена-Львів": збірну України зобов'язали провести без глядачів матч кваліфікації ЧС-2014 проти Польщі і дискваліфікували на п'ять років "Арену-Львів". Незабаром ФФУ в особі президента Анатолія Конькова разом з віце-президентом УЄФА Григорієм Суркісом подали апеляцію, завдяки якій ФІФА призупинила своє рішення і матч у Харкові зіграли у присутності вболівальників. Апеляцію української сторони ФІФА розгляне 25 листопада.

Зараз ви читаєте новину «"FARE": українські футбольні клуби не хочуть працювати з уболівальниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі