вівторок, 04 квітня 2017 17:48

Фанати прийшли на матч у хіджабах

Група вболівальників шведського футбольного клубу АІК прийшла на гру своєї команди в мусульманських хіджабах, які повністю закривають обличчя. Фанати зробили це на знак проти заборони носіння уболівальниками масок, введеної у країні з метою боротьби з хуліганством у футболі.

  Шведські фанати влаштували оригінальний протест
Шведські фанати влаштували оригінальний протест

Заборона носіння фанатами масок на трибунах набула чинності у Швеції з 1 березня. У законі зробили винятки. Закривати обличчя дозволяють співробітникам правоохоронних органів, які виконують службові обов'язки. А також тим, хто робить це з релігійних міркувань.

Саме цим прийомом і скористалися деякі вболівальники стокгольмського АІК, які прийшли на матч відкриття сезону проти "Хекена" 2 квітня в хіджабах. Фанати також розгорнули плакат зі зверненням на адресу міністра внутрішніх справ країни Андерса Ігемана.

  Шведські фанати влаштували оригінальний протест
Шведські фанати влаштували оригінальний протест

"Ультрас АІК кажуть: "Добре, тепер ми носимо маски з релігійних міркувань. Наша мета - свобода для ультрас. Спасибі Ігеману за підказку", - написано на плакаті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фанати завадили шведському клубу підписати Зозулю

Сам міністр поставився до цих слів із гумором. Він заявив, що не вірить в те, що фанати носитимуть хіджаби постійно. За словами міністра, поліція за необхідності зможе відрізнити, чи накидку наділи з релігійних міркувань, чи ні.

Заборону носити маски ввели після кількох інцидентів за участі фанатів. У серпні 2016-го матч між командами "Йончепінг" і "Естерсунд" перервали після того, як уболівальник у масці вибіг на поле і напав на воротаря "Естерсунда" Алі Кейта.

Зараз ви читаєте новину «Фанати прийшли на матч у хіджабах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі