четвер, 31 травня 2018 16:14

Експерт пояснив, чому Зідан залишив "Реал"

Експерт пояснив, чому Зідан залишив "Реал"
Після відставки Зідан зможе більше часу приділяти родині. Фото: Reuters

Після перемоги в Лізі чемпіонів, яка стала для "Реала" третьою поспіль, головний тренер мадридців Зінедін Зідан несподівано оголосив про свою відставку.

Gazeta.ua попросила прокоментувати ситуацію 57-річного українського фахівця Олега Федорчука:

"Відставка Зінедіна Зідана дійсно стала несподіваною, адже команда щойно здобула третю поспіль перемогу в Лізі чемпіонів. Однак, на мій погляд, француз правильно зробив, адже колективу потрібні зміни, якийсь новий сплеск. Зідан витиснув максимум з цієї команди і з себе. Краще піти на злеті, ніж при падінні.

Є такі ситуації, коли один фахівець будує, потім інший руйнує і третій знову дає колективу нове життя. Зараз у "Реала" щось схоже, коли треба руйнувати і перебудовувати. Зідан тривалий час не отримував живлення в кадровому питанні, футболісти приїлился один до одного, багато хто вичерпав свій потенціал, декому повністю розкритися заважають травми. Незрозуміла ситуація з лідером команди Кріштіану Роналду, чи йде він, чи залишається. Та й деякі інші футболісти в підвішеному стані.

У чемпіонаті Іспанії "Реал" поступається не лише "Барселоні". "Атлетико" став набагато міцнішим і вже здатен нав'язати мадридцям реальну боротьбу. Зідан це бачив і хотів змінити ситуацію.

Є такі ситуації, коли один фахівець будує, потім інший руйнує і третій знову дає колективу нове життя. Зараз у "Реала" щось схоже

"Реалу" треба оновлювати команду, а для цього потрібен новий фахівець. Який саме? Багато провідних іспанських команд дивляться у бік Латинської Америки. Можливо, мадридці також підуть цим шляхом. Але потрібен амбітний фахівець. Не хочу конкретизувати, це вирішуватиме президент клубу, але, вважаю, це повинен бути не надто старий і не молодий фахівець. Той, хто вже зарекомендував себе, але ще не втратив бажання вчитися і розвиватися.

Зідан заявив, що розглядає інші варіанти. Чи не лукавить? Упродовж усієї своєї кар'єри він показував щирість. Можна не любити "Реал", але не поважати Зідана неможливо. Навіть у якихось негативних моментах він завжди був щирим. Думаю, і цього разу він нікого не вводив в оману. Тим більше, у нього підростає майже півкоманди футболістів. Треба й дітям, яких у Зінедіна четверо, приділити увагу, передати свій досвід.

Чи бачу я Зідана на чолі збірної Франції у разі її невдалого виступу на Кубку світу в Росії? Не лише на мою думку, а й багатьох фахівців, Франція є одним з фаворитів прийдешнього мундіалю. В команді підібрані висококваліфіковані виконавці, які показують стабільну гру і результати. На домашньому Євро-2016 французам зовсім трохи не вистачило для перемоги, але це має слугувати хорошим уроком на майбутнє.

Багато провідних іспанських команд дивляться у бік Латинської Америки. Можливо, мадридці також підуть цим шляхом. Але потрібен амбітний фахівець

Звичайно, для Зідана роботу зі збірною була би найкращим варіантом, адже в національній команді немає такого навантаження, як у клубі. Однак сумніваюся, що це станеться найближчим часом. Можливо, в наступному відбірковому циклі до Євро-2020. Такий хід подій був грандіозним кроком для французької команди. Зідан залишив "Реал" на злеті і здатний витримувати високу планку на наступному місці роботи", - сказав Федорчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент "Реала" зізнався, чи стала для нього несподіванкою відставка Зідана

Зідан очолював "Реал" із січня 2016 року і за цей час виграв із мадридським клубом три Ліги чемпіонів поспіль, а торік - ще й чемпіонат Іспанії.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому Зідан залишив "Реал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі