понеділок, 24 травня 2021 21:01

Два англійських фінали Ліги чемпіонів за останні три роки — експерт розкрив таємницю сили АПЛ

Два англійських фінали Ліги чемпіонів за останні три роки — експерт розкрив таємницю сили АПЛ
Хосеп Ґвардіиола очолює "Ман Сіті" із 2016 року. Фото: REUTERS

29 травня у фіналі Ліги чемпіонів зіграють між собою англійські команди "Челсі" та "Ман Сіті". Це буде другий англійський фінал за останні три роки.

Представник англійської Прем'єр-ліги за останні роки успішно виступають не тільки в Лізі чемпіонів, але і Лізі Європи.

"Гроші й топові тренери забезпечують англійському футболу великий відрив – каже футбольний експерт 29-річний Вадим Лукомський. – Фінансова перевага англійської прем'єр-ліги над конкурентами триває понад 10 років. І цей розрив дедалі зростає. Насамперед завдяки телевізійному контракту. Він навіть за пандемії коронавірусу дає змогу менше залежати від інших прибутків.

Англійці щоліта витрачають на гравців більше за будь-яку іншу лігу. Це позначається на якості провідних команд. Попри націнку, яку повинні платити
клуби АПЛ за статус найсильнішої, та переоцінених гравців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, завдяки чому "Ман Сіті" та "Челсі" вийшли у фінал Ліги чемпіонів

Доповнило цю перевагу запрошення провідних тренерів. Найперший прийшов з Іспанії Маурісіо Почеттіно, але він тоді ще не був топнаставником. Став ним, розвиваючись із "Тоттенгемом", дійшов до фіналу Ліги чемпіонів. Зараз в Англії працюють Хосеп Ґвардіола, Юрґен Клопп, Томас Тухель, Карло Анчелотті. Внесок зробили Антоніо Конте, Жозе Моуріньйо. Є ще нестандартні, не надто відомі, але по-своєму цікаві тренери – Унаї Емері, який працював з "Арсеналом", Марсело Б'єлса з "Лідса".

Це допомогло трансформувати гроші в клас. Зараз час, колине зірки вирішують, а якість тренерської роботи. АПЛ має найкращі футбольні мізки. Це дає чемпіонату змогу бути найсильнішим з погляду організації гри. Вона не завжди видовищна у класичному розумінні цього слова. Але веде до домінування в єврокубках".

Подробиці читайте в "Країні" №21 (574) від 27 травня 2021 року. Друковану версію можете придбати в точках продажу преси або передплатити. Передплатний індекс - 37278. Ваші враження про журнал надсилайте на адресу: [email protected] або пишіть на сторінці журналу в соціальних мережах http://www.facebook.com/kraina.journal.

Зараз ви читаєте новину «Два англійських фінали Ліги чемпіонів за останні три роки — експерт розкрив таємницю сили АПЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі