вівторок, 21 квітня 2009 08:07

Дінара Сафіна стала новою королевою тенісу

Автор: img.dni.ru
  Дінара Сафіна
Дінара Сафіна
Дінара Сафіна стала 19-ю першою ракеткою Світу з часу введення рейтингу в 1975 році і другою росіянкою, яка досягла подібного результату. Минулого тижня на корт Сафіна не виходила, щоправда, так само, як і Серена Вільямс. Саме для американки пропуск турніру на її батьківщині в Чарльстоні став причиною втрати величезної кількості очок і, як наслідок, першої сходинки в рейтингу. Та попри це не можна сказати, що Дінара не заслужила звання кращої тенісистки планети.

Сафіна стала професійною тенісисткою в 2001 році. На перших кроках своєї спортивної кар"єрі вона похвалитися особливими успіхами не могла. Свій дебютний титул Дінара завоювала в 2002-му році, а за наступні п"ять сезонів вона змогла здійняти над головою лише чотири головні трофеї турнірів, жоден з яких не входив до категорії найпрестижніших. Переломним у кар"єрі росіянки став 2008 рік. Щоправда, чекати на успіх довелося аж до ґрунтового сезону. На змаганні у Берліні Сафіна спромоглася взяти гору над тодішньою першою ракеткою світу - Жюстін Енен, до того ж на улюбленому покритті останньої. Багато експертів ту перемогу називають багато в чому визначальною у подальшій кар"єрі росіянки. Після тієї поразки Енен пішла з великого спорту та, натомість, світ отримав нову зірку – Дінару Сафіну.

У 2008 році вона здобула срібну медаль пекінської олімпіади.

У 2008 році вона здобула срібну медаль пекінської олімпіади, була у фіналі "Ролан Гаррос" і, до того ж, тріумфувала на чотирьох турнірах, три з яких були першої категорії. На "Відкритому чемпіонаті США" Сафіна входила до 5-ки тенісисток, які мали шанс очолити світовий рейтинг у залежності від своїх результатів. Однак, тоді найбільше пощастило Серені Вільямс. Другий шанс зійти на вершину рейтингу Сафіна мала вже на початку 2009-го. Динара була за крок від перемоги на "Відкритому Чемпіонаті Австралії" однак, і тоді на її шляху стала молодша з сестер Вільямс. Здавалося, що Сафіна так і залишиться одвічно другою, оскільки вона не могла скористатися і подальшими нагодами очолити жіночний теніс. Та росіянці допомогла травма Серени Вільямс, яка пропустила турнір у Чарльстоні на минулому тижні. Через це американка втратила багато рейтингових очок, і це дозволило Дінарі де-юре стати першою у світі.

Таким чином, росіянка повторила досягнення свого старшого брата, Марата Сафіна. Останній був кращим тенісистом у світі протягом 9 тижнів. В цих людей багато спільного. Обидва добре розвинені фізично і мають неабияку харизму та запальний характер, зумовлений татарським корінням. Цього ж року Марат закінчує кар"єру, однак Дінара має шанс і надалі прославляти прізвище Сафін. Вона ще не виграла жодного "Гренд Слему", однак, наступного понеділка Діні виповниться лише 23 роки. Тож, попереду в росіянки буде безліч можливостей, аби вразити тенісних уболівальників.

Gazeta.ua, Sapronov-tennis.org

Зараз ви читаєте новину «Дінара Сафіна стала новою королевою тенісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі