четвер, 29 січня 2009 10:15

У фіналі Australian Open зустрінуться Серена Вільямс і Дінара Сафіна

Російська тенісистка Дінара Сафіна вийшла у фінал Відкритого чемпіонату Австралії (Australian Open). У півфіналі Сафіна в двох сетах перемогла свою співвітчизницю Віру Звонарьову - 6:3, 7:6 (7:4). Про це повідомляє офіційний сайт турніру. У вирішальному матчі Australian Open суперницею Сафіної буде американка Серена Вільямс.

Переможниця фінального матчу стане в понеділок, 2 лютого, першою ракеткою світу. Вільямс вже займала першу сходинку рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA). Найкращим результатом Сафіної є друге місце в рейтингу.

Сафіна жодного разу в своїй кар"єрі не вигравала турніри Великого шолома. У фіналі Сафіна грала один раз - на RolandGarros - 2008. Тоді вона поступилася сербській тенісистці Ані Івановіч.

Вільямс ставала переможницею турнірів Великого шолома дев"ять разів в кар"єрі. У 2003, 2005 і 2007 роках американка вигравала AustralianOpen, в 2002 році перемогла на RolandGarros. У 2002 і 2003 роках Вільямс ставала переможницею Вімблдону, а в 1999, 2002 і 2008 роках вигравала USOpen.

Раніше в іншому півфіналі Вільямс обіграла Олену Дементьєву. Вільямс узяла верх в двох сетах - 6:3, 6:4. Для Вільямс матч з Сафіною буде вже третьою підряд грою з тенісисткою з Росії. У 1/4 фіналу суперницею американки також була росіянка - Світлана Кузнєцова.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «У фіналі Australian Open зустрінуться Серена Вільямс і Дінара Сафіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі