неділя, 05 листопада 2017 11:09

"Динамо" розтрощило "Барселону" на "Ноу Камп"

"Динамо" розтрощило "Барселону" на "Ноу Камп"
"Динамо" виграло групу й вийшло до чвертьфіналу

5 листопада 1997 року київське "Динамо" розтрощило "Барселону" - 4:0 на їхньому стадіоні "Ноу Камп. Разом із домашньою перемогою - 3:0 це була чи не найгучніша звитяга підопічних Лобановського на міжнародній арені.

Перед початком турніру навряд чи хтось наважився спрогнозувати лідерство в грі киянам. Але в компанії грізної "Барселони" й міцних "Ньюкасла" та ПСВ саме кияни захопили лідерство після двох турів.

Третій і четвертий тур мав розставити всі крапки над "і". Динамівці двічі протистояли "Барселоні". Почали з домашньої гри. Вже на початку матчу Ребров потужним ударом під гострим кутом відкрив рахунок - 1:0. У середині тайму після затяжної атаки Максимов подвоїв рахунок, а в другій половині гри Калитвинцев встановив остаточний результат — 3:0.

Перед грою-відповіддю сказати, що "Барса" була розлюченою – означало нічого не сказати. Напередодні каталонці на виїзді обіграли вічного ворога "Реал" - 3:2 і прагнули будь-що поквитатися з кривдниками із столиці України. Барселонські газети вийшли із фото Луіша Фігу, що заломлював шапку-вушанку і прогнозував перемогу своєму клубу - 4:0.

Барселонські газети вийшли із фото Луіша Фігу, що заломлював шапку-вушанку і прогнозував перемогу своєму клубу - 4:0

Однак із перших хвилин стало ясно, що 4:0 якщо й буде, але на користь іншої команди. Ні Фігу, ні Рівалдо з партнерами не встигали за атаками киян. Лише в першому таймі тричі відзначився Андрій Шевченко - 3:0. Скаут "Мілана", що був присутній на грі, написав звіт своєму керівництву, який закінчувався словами:

– Буде дуже прикро, якщо цього гравця купить хтось інший, а не "Мілан".

У другому таймі Ребров довів рахунок до непристойного - 4:0.

– Мене замінили до того часу, – згадував Юрій Калитвинцев. Я побачив, як після четвертого м'яча Лобановський ледь стримався, щоби не розсміятися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лобановський здобув першу перемогу в груповому турнірі Лізі чемпіонів

Кияни виграли групу й вийшли до чвертьфіналу, де поступилися майбутньому фіналісту "Ювентусу - 1:1 в Турині та 1:4 в Києві. "Барселона" посіла останнє місце в групі.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" розтрощило "Барселону" на "Ноу Камп"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі