понеділок, 12 грудня 2011 16:44

"Динамо" офіційно переїхало на "Олімпійський"

"Динамо" офіційно переїхало на "Олімпійський"

Сьогодні, 12 грудня, київське "Динамо" та НСК "Олімпійський" підписали угоду згідно якої кияни гратимуть домашні матчі на головній арені Євро-2012. Угоду підписано на 5 років.

На урочистій церемонії були присутні президент "Динамо" Ігор Суркіс, капітан команди Олександр Шовковський, віце-капітан Олег Гусєв, легендарний півзахисник команди Олександр Заваров та генеральний директор концерну "Укрспортарена" Володимир Генінсон.

"Це безумовно історична подія в житті не лише "Динамо", але й Києва, - говорить Ігор Михайлович. - Я вдячний будівельникам, які відтворили цю чудову арену, адже на ній грали видатні футболісти — Базилевич, Трошкін, Рудаков та інші. Це ті люди, які справедливо критикують сьогоднішню гру "Динамо", адже у нинішнього покоління футболістів зовсім інше відношення до справи. Вони не цінують, те що мають. А ті хлопці вбивалися за копійки і робили це на цьому легендарному стадіоні, даруючи вболівальникам незабутні враження. Ми всі пам'ятаємо 61-й рік, коли не було феєрверків та фаєрів, але весь стадіон був у смолоскипах з газет".

У свою чергу Генінсон зазначив, що разом із "Динамо" на стадіоні намагатимуться створити атмосферу затишку.

"На щастя, разом із клубом ми знайшли точки дотику і будемо робити все, щоб вболівальники приходили на стадіон. Будемо прагнути повернути на арену дітей. Для цього розробимо розумну цінову політику".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Олімпійський" стане домашнім стадіоном "Динамо"

Заваров зазначив, що відкриття нових стадіонів є свого роду допінгом для команд.

"Я на "Олімпійському" грав практично вісім років. Він мені приносив удачу, як і моїм старшим товаришам, які мають стати прикладом для нинішнього покоління футболістів. Ми бачили, що після відкриття стадіонів у Львові, Одесі, Донецьку та інших містах місцеві команди заграли в зовсім інший футбол. Сподіваюсь так само буде з "Динамо". Хочу, щоб глядачі спокійно приходили на стадіон і насолоджувалися футболом".

Підтримав Заварова і тезка Шовковський.

"Чимало видатних сторінок динамівської історії пов'язано з "Олімпійським", але потрібно починати "новий том". Я дуже радий, що ми будемо грати саме тут".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голепад на "Олімпійському": збірні України та Німеччини зіграли внічию

Особливу мотивацію переїзду на "Олімпійський" має Гусєв.

"Крім Кубка України я на цьому стадіоні поки нічого не вигравав. У присутності всіх вас та президента клубу обіцяю це виправити", - сказав віце-капітан киян.

Після цього перший віце-президент "Динамо" Віталій Сівков та виконувач обов'язків гендиректора "Олімпійського" Андрій Гертц поставили свої підписи під договором про співробітництво. У свою чергу Ігор Суркіс подарував керівництву НСК динамівську футболку з написом "НСК "Олімпійський" - 88 років" і футбольний м'яч.

Серед гостей церемонії були легендарні динамівці — Буряк, Базилевич, Михайличенко, Трошкін та Мунтян.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" офіційно переїхало на "Олімпійський"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі