четвер, 05 листопада 2015 01:05

"Динамо" може виграти Лігу Європи, а в ЛЧ вилетить у 1/8 фіналу"- Моурінью

"Динамо" може виграти Лігу Європи, а в ЛЧ вилетить у 1/8 фіналу"- Моурінью
Жозе Моурінью. Фото: dynamo.kiev.ua

Наставник "Челсі" Жозе Моурінью прокоментував перемогу своєї команди над київським "Динамо" в матчі групового раунду Ліги чемпіонів, який відбувся 4 листопада на "Стемфорд Брідж".

- Наскільки важлива для вас ця перемога?

- Для виходу до плей-оф нам не особливо потрібна була перемога. Ми не засмутилися б, якби зіграли внічию. Ми знаємо, що виграємо решту матчів. Звичайно, ця перемога дуже важлива для подолання негативних моментів. Ми контролювали хід матчу, були дуже хороші відрізки. Гравці розуміли, що 1:1 нас влаштовує, але вони зуміли забити за 15 хвилин до кінця. На лавці в мене такі були гравці, як Азар і Педро, які тільки надавали команді впевненості в тому, що ми зможемо підсилити гру.

- Сьогодні на матчі була ваша дружина, яка раніше ніколи не приходила на "Стемфорд Брідж"?

- Сьогодні день народження моєї дочки, тому це була єдина можливість побачити свою сім'ю в такий важливий день. Я радий, що міг обернутися назад і побачити її.

- Думаєте, нічия була б більш закономірним результатом?

- Якщо так судити, то "Динамо" забило лише через нашу помилку. Я вважаю, що в киян дуже-дуже хороша команда. Я це сказав сьогодні Шевченку з Ребровим. Я дуже добре запам'ятав матч у Києві, коли я приїжджав туди з "Інтером". Ситуація змінюється: українські команди розвиваються і, я впевнений, продовжать це робити. Ми побачили дуже сильного суперника і сьогодні, і в Києві. Ми ризикували, щоб перемогти, адже я знаю, що "Динамо" є дуже сильним на контратаках. Я сподіваюся, що кияни кваліфікуються до Ліги Європи, оскільки там у них є шанси на перемогу в турнірі. У плей-офф Ліги чемпіонів кияни, швидше за все, вилетять у 1/8 фіналу.

- Весь стадіон сьогодні аплодував вам стоячи. Що ви відчуваєте через це?

- Щось подібне я відчував, коли повернувся в клуб. Але це не зрівняється з сьогоднішнім випадком, коли у команди погані результати. Журналісти хочуть, щоб я пішов, але фанати проти подібного кроку. Неймовірно, що вболівальники хотіли це сказати, адже вони читають газети, блоги та коментарі експертів. Завдяки цьому футболісти показали пристрасть на футбольному полі. Підтримка головного тренера з боку фанатів - ключовий фактор у виході з ситуації, що склалася.

- Як ви думаєте, підтримка вболівальників допоможе вашій команді вийти з кризи?

- Я думаю, що це дуже добре, що вболівальники підтримують клуб у складні часи. Звичайно, простіше святкувати з командою виграш чергового трофею, але таке іноді трапляється. Я назавжди запам'ятав розгромну перемогу над "Ліверпулем" в гостях, але уболівальники палко підтримували свою команду в останні хвилини матчу. Це неймовірно! Я віддам усі сили, щоб віддячити нашим фанатам за такий жест. Я говорив гравцям, що іноді важкі часи настають, але їх не потрібно боятися, а зустрічати по-чоловічому. Після виходу на заміни Педро та Азара навіть втомлені гравці побачили, що це допоможе нам перемогти. І ми зробили це. Я вважаю, що сьогоднішня перемога була заслуженою.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" може виграти Лігу Європи, а в ЛЧ вилетить у 1/8 фіналу"- Моурінью». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі