субота, 26 червня 2021 21:19

Данія стала першим чвертьфіналістом Євро

Данія стала першим чвертьфіналістом Євро
Данія зіграла як улітку 1992 року. Фото: twitter.com/UEFAcom

Збірна Данії стала першим чвертьфіналістом чемпіонату Європи. В Амстердамі данці розбили збірну Вельсу – 4:0.

Форвард збірної Данії Каспер Дольберг забив перший гол в матчі зі збірною Уельсу. На 27-й хвилині Дольберг з лівого флангу змістився до центру, дійшов до штрафної і з правої ноги поклав м'яч у дальній нижній кут. На 48-й хвилині Дольберг оформив дубль. Мартін Брейтуейт в контратаці втік по правому флангу, легко втік від Джо Родона і прострілив у штрафну. Неко Вільямс невдало вибив м'яч на Дольберга, який без перешкод розстріляв ворота валлійців.

На 89-й хвилині Йоахим Меле довів рахунок до розгромного. Через пару хвилин Гаррі Вілсон отримав червону картку за фол проти Меле. У доданий час Брейтуейт забив четвертий м'яч данців.

Збірна Вельсу лише перших 20 хвилин чинила опір своїм суперникам. Поки були сили, валлійці пресингували. А після першого пропущеного м'яча гра Вельсу розвалилася. В атаці були сподівання лише на навіси, не проявляв фантазії лідер команди Гарет Бейл.

Натомість данці впіймали хвилю. Вони легко комбінували, втікали від суперників і забивали м'ячі. 60 ударів по воротах, які вони завдали в перших трьох матчах, виявилися далеко не випадковими. Без легкої і натхненної збірної Данії ця першість багато що втратила би.

Данія, якщо збереже свою гру, може повторити свій успіх 1992 року, коли команда після одного очка в двох стартових турах взялася перемагати супрників і не спинилася аж до фіналу. Принаймні переможцеві пари – Нідерланди – Чехія буде ой як нелегко у грі з такою Данією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія посіла останнє місце в групі

Збірна Данії здобула свою другу перемогу на Євро. Команда програла стартові дві гри, й утратила свого лідера Крістіана Еріксена. Однак потім данці потім розгромила Росію – 4:1 й вийшли до чвертьфіналу.

Зараз ви читаєте новину «Данія стала першим чвертьфіналістом Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі