четвер, 21 жовтня 2010 15:44

Данилов пригрозив "Динамо" та "Дніпру" виключенням з Прем'єр-ліги

Данилов пригрозив "Динамо" та "Дніпру" виключенням з Прем'єр-ліги

Чотирьом українським клубам - "Арсеналу", "Динамо", "Дніпру" і "Кривбасу", загрожують санкції аж до виключення зі складу Прем'єр-ліги через зрив тендеру з реалізації єдиного пакету телевізійних прав. Про це заявив президент Прем'єр-ліги Віталій Данилов.

"Відповідно до Статуту Прем'єр-ліги клуби повинні виконувати всі рішення Загальних зборів. У даному випадку мова йде про абсолютне ігнорування норм Статуту ПЛ. У результаті таких дій на клуби можуть бути накладені санкції аж до виключення зі складу учасників Прем'єр-ліги. Сподіваюся, що наступне Загальні збори адекватно оцінять вчинки клубів, що не виконали рішення вищого органу управління Прем'єр-ліги", - сказав Данилов, якого цитує прес-служба Прем'єр-ліги.

За словами Віталія Данилова, перераховані вище клуби не надали гарантійних листів про передачу своїх прав, через що тендер провести неможливо.

"Як відомо, рішення щодо проведення тендеру було прийнято на Загальних зборах чотирнадцятьма з шістнадцяти клубів (представник "Арсеналу" утримався, представник "Кривбасу" був відсутній). Дирекції Прем'єр-ліги було доручено організувати процес підготовки тендеру. Крім того, була створена робоча група з представників всіх, підкреслюю, клубів, яка збиралася двічі. Кожен з учасників мав можливість висловити свої пропозиції, і всі побажання були враховані. У цьому проекті позиція клубів була повністю захищена. Наприклад, якщо тендер при форс-мажорних обставин не відбудеться, права поверталися б клубам".

"Але, незважаючи на це, чотири клуби Прем'єр-ліги не виконали головної умови тендеру - не надали гарантійних листів про передачу своїх прав, тобто на заваді формуванню єдиного пакету прав, який необхідно було винести на тендер. Зрозуміло, що за таких обставин проведення торгів стає неможливим. Хоча в Європі єдиний пул став нормою для абсолютної більшості футбольних ліг, включаючи такі як англійська, італійська, німецька, французька", - сказав він.

Нагадаємо, що раніше перераховані вище клуби, а також "Металіст" і "Волинь" не передали свої телевізійні права в єдиний пул Прем'єр-ліги на трансляції матчів Чемпіонату України-2010/11.

За матеріалами news.liga.net

Зараз ви читаєте новину «Данилов пригрозив "Динамо" та "Дніпру" виключенням з Прем'єр-ліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі