вівторок, 14 березня 2023 21:34

ЧС-2026 з футболу буде найтривалішим в історії. ФІФА затвердила новий формат

ЧС-2026 з футболу буде найтривалішим в історії. ФІФА затвердила новий формат
ФІФА офіційно затвердила формат ЧС-2026 з 12 групами по 4 команди. Фото: fifa.com

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) офіційно затвердила формат ЧС-2026, який пройде у США, Мексиці та Канаді.

Рада ФІФА одноголосно схвалила запропоновану поправку до формату ЧС-2026 – відмовитися від 16 груп по 3 команди в кожній та ухвалити варіант з 12 групами по 4 збірні в кожній. Про це повідомляє пресслужба федерації.

2 найкращі команди кожної групи та 8 найкращих третіх місць вийдуть в 1/16 фіналу турніру.

"Переглянутий формат зменшує ризик змови та гарантує, що всі команди зіграють мінімум три матчі, а також забезпечить збалансований час для відпочинку між командами, що будуть конкурувати між собою", – сказано в заяві ФІФА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У національної збірної України з футболу з'явився новий очільник

Таким чином ФІФА відмовилася від формату з 16 групами. Раніше повідомлялося, що після ЧС-2022 було вирішено, що цей формат не є оптимальним через можливу втрату інтриги в останньому турі, а також можливість для команд завершити матч тим результатом, який вигідний обом суперникам.

На ЧС-2026 вперше зіграють 48 команд (по 4 збірні в кожній з 12 груп). До цього у фінальній частині чемпіонатів світу виступали 32 збірні (починаючи з ЧС-1998).

За 39 днів турніру відбудеться 104 матчі. Це буде найтриваліший Чемпіонат світу з футболу в історії.

Україна може бути виключена зі спільної заявки з Іспанією та Португалією на проведення чемпіонату світу з футболу 2030 року.

Про намір поборотися за право прийняття головного турніру планети три країни заявили наприкінці минулого року за підтримки Європейського футбольного союзу (УЄФА).

Наразі ж розглядається питання про заміну української сторони, пише видання The Athletic.

Зараз ви читаєте новину «ЧС-2026 з футболу буде найтривалішим в історії. ФІФА затвердила новий формат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі