субота, 03 липня 2010 11:02

ЧС-2010. Уругвай в серії пенальті вириває в Гани квиток у півфінал (ФОТО)
8

Фото: Фото: AFP

Збірна Уругваю вийшла до півфіналу чемпіонату світу з футболу. В 1/4 фіналу уругвайці перемогли збірну Гани. Таким чином, остання африканська команда залишає "рідний" мундіаль. Основний і додатковий час матчу закінчився з рахунком 1:1, а в серії пенальті гору взяла південноамериканська команда. За вихід у фінал ЧС-2010 уругвайці поборються зі збірною Нідерландів.

Збірна Гани відкрила рахунок у доданий час першого тайму - точний дальній удар вдався Саллі Мунтарі. На 55-й хвилині Дієго Форлан зі штрафного відправив м"яч у верхній кут воріт африканської команди.

В основний час матчу жодна з команд більше забити не змогла. У додатковий час ініціативою заволоділа збірна Гани, яка кілька разів була близька до того, щоб вийти вперед.

На 120-й хвилині матчу після розіграшу штрафного ганці повинні були забити гол, але м"яч на лінії воріт рукою зупинив футболіст збірної Уругваю Луїс Суарес. За це порушення правил Суарес був вилучений з поля, а ганці отримали право пробити пенальті.

Асамоа Гьян, який виконував одинадцятиметровий удар, пробив сильно, але влучив у поперечину. Відразу після цього арбітр дав свисток, який сигналізував про закінчення часу матчу.

Переможець гри визначився в серії пенальті. У уругвайців точні удари вдалися Дієго Форлану, Маурісіо Вікторино, Андресу Скотті і Себастьяну Абреу. Максиміліано Перейра допустив промах. У ганців забити змогли тільки Асамоа Гьян та Стефен Аппіа, а удари Джона Менси і Домініка Адійі відбив воротар уругвайців Фернандо Муслера.

У півфіналі суперником збірної Уругваю буде команда Нідерландів, яка раніше 2 липня з рахунком 2:1 перемогла команду Бразилії.

ЧС-2010. 1/4 фіналу

Уругвай - Гана - 1:1, пен. 4:2 (0:1, 1:1)

Уругвай: Муслера, Максі Перрейра, Лугано (Скотті, 38), Вікторино, Фусіле, Перес, Аревало, Фернандес (Лодейро, 46), Кавані (Абреу, 76), Суарес, Форлан

Гана: Кінгсон, Пейнтсіл, Ворса, Менса, Сарпі, Аннан, Асамоа, К. Боатенг, Інкум (Аппіа, 74), Мунтарі (Адійя, 89), Гьян

Голи: 0:1 - Мунтарі (45 +2), 1:1 - Форлан (56)

Не реалізований пенальті: Гьян (120 +2)

Післяматчеві пенальті:

Забили: Форлан, Вікторино, Скотті, Абреу - Гьян, Аппіа

Не забили: Максі Перрейра - Менса, Адійя

Вилучення: Суарес (120 +1)

За матеріалами Лента.ру, turnir.com.ua

Зараз ви читаєте новину «ЧС-2010. Уругвай в серії пенальті вириває в Гани квиток у півфінал (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі