середа, 31 січня 2018 17:15

"Чим менше у Самбрано буде в "Динамо" друзів, тим краще для всіх"

"Чим менше у Самбрано буде в "Динамо" друзів, тим краще для всіх"
В ПАОКу Самбрано був порушником спокою, гравця з клубу достроково попросили. Фото: facebook.com

У "Динамо" чергове поповнення. Центральний захисник збірної Перу Карлос Самбрано підписав з клубом 4-річний контракт. У складі "біло-блакитних" виступатиме під номером 2.

У першій частині поточного сезону Самбрано грав за грецький ПАОК, при тому, що права на футболіста належали російському "Рубіну". Орендний договір з перуанцем розірвали в грудні торік, і в "Динамо" захисник перейшов уже на правах вільного агента. Всього за ПАОК зіграв 6 матчів за 4 місяці. Повернення гравця до "Рубіну" вимагав наставник грецької команди Разван Луческу. Причина - постійні конфлікти в роздягальні і систематичні нічні загули. Також в Греції став винуватцем ДТП в стані алкогольного сп'яніння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній лідер "Динамо" став гравцем "Бешикташа"

"Цей трансфер не може не викликати питання, гравець перебуває незрозуміло в якій формі, яких кондиціях, - коментує подію оглядач журналу "Футбол" Сергій Бабарика. - Крім того, людина дуже конфліктна, багато проблем було в ПАОКу, інших клубах, з національної збірної виганяли за алкоголь і порушення режиму.

Можливо, розраховують, що Самбрано стане другим Відою, адже в того ситуація була приблизно такою самою, а пішов уже ключовим, затребуваним гравцем. Відповідно, розглядають для перуанця "Динамо" як останній шанс стати на нормальні рейки".

Розраховувати на швидкий прорив гравця в основу киян не варто, впевнений експерт.

"Багато що буде залежати від того, як одразу піде в новачка гра. Але, найімовірніше, перуанця взяли не заради найближчої перспективи. Адже до старту другої частини сезону залишається два тижні і навіть за найсприятливішого сценарію повернути собі необхідні для поточних завдань клубу кондиції малореально. А в "Динамо", схоже, пішла політика реабілітації колись перспективних гравців, кар'єра яких в певний момент пішла на спад. Того ж Кадара агент досі мало не в "Арсенал" сватає, але реальна картина зовсім інша.

Греція - країна, де легіонери завжди мали спокусу гарненько розслабитися. Зміна атмосфери, Київ мають повернути Самбрано в потрібне русло

Ще один момент - обстановка. Греція - країна, де легіонери завжди мали спокусу гарненько розслабитися. Та й самі греки за менталітетом такі, що не відмовляють собі в задоволенні погуляти на широку ногу. В цьому випадку зміна атмосфери, Київ мають повернути Самбрано в потрібне русло. Мовного бар'єру тут не бачу, все-таки він професіонал, плюс в "Рубіні" грав не один рік. У той же час, чим менше буде у нього зараз в "Динамо" друзів, тим більше шансів, що його увага буде спрямована саме на футбол, на роботу. Ну і ще один хороший мотиваційний момент - збірна Перу грає на Кубку світу-2018. Відповідно, "Динамо" для нього - шанс відновити себе з метою потрапити, як мінімум, до заявки національної команди, підвищити свою вартість. Не виключено, що цей момент - найголовніший, який враховував як сам гравець, так і в "Динамо", - резюмує Бабарика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Він ні в кого не відбирає місце, його завдання - закрити порожнечу" - експерт про Ротаня в "Динамо"

За збірну Перу Самбрано зіграв 35 матчів і відзначився 4 забитими м'ячами. В її складі він дістався до 1/2 фіналу Кубка Америки-2015.

Також крім "Рубіна" Самбрано виступав за німецькі "Айнтрахт", "Санкт-Паулі" і "Шальке"

У кар'єрі гравця було 3 серйозних травми, дві з них важкі, через них він сумарно пропустив майже рік.

Раніше новий контракт з "Динамо" підписав півзахисник збірної України Денис Гармаш.

Ще раніше "Динамо" підписало капітана збірної України Руслана Ротаня, вінгера Беньяміна Вербича та захисника Артема Шабанова.

Зараз ви читаєте новину «"Чим менше у Самбрано буде в "Динамо" друзів, тим краще для всіх"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі