неділя, 28 лютого 2010 14:21

Чилійці залишають Олімпіаду через землетрус у країні

Чилійці залишають Олімпіаду через землетрус у країні

Олімпійська збірна Чилі, представлена в канадському Ванкувері трьома спортсменами-гірськолижниками, прийняла рішення достроково залишити Олімпіаду, пропустивши церемонію її закриття, через потужний землетрус, що потряс країну в суботу.

Як передає Бі-бі-сі, при цьому прес-секретар чилійської збірної заявив, що всі члени команди намагаються якомога швидше виїхати на батьківщину з Ванкувера.

Нагадаємо, 27 лютого близько 03:00 в Чилі стався землетрус, що викликав руйнування і людські жертви. Епіцентр знаходився приблизно в 350 км на південний схід від столиці Сантьяго-де-Чилі, у відкритому морі (90 км від м. Консепсьйон) на глибині 59 км. Сила поштовхів становила 8,8 балів за шкалою Ріхтера. Кількість загиблих досягла 300 чоловік.

Найбільші руйнування зафіксовані в містах Консепсьйон, Талька і Вальпараїсо. Закрито аеропорт м. Сантьяго де Чилі, перекрито рух по основній автомобільній магістралі країни "Panamericana". Президент країни Мішель Бачелет оголосила в країні стан національної катастрофи.

Ліга.net

Зараз ви читаєте новину «Чилійці залишають Олімпіаду через землетрус у країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі