четвер, 28 червня 2012 00:49

Чи сяде Меркель з Януковичем, якщо німці пройдуть до фіналу?

Чи сяде Меркель з Януковичем, якщо німці пройдуть до фіналу?
Фото: Reutes

Якщо Німеччина буде в фіналі Євро, то канцлер Ангела Меркель, ймовірно, не пропустить цей матч і приїде до Києва. Питання тільки в тому, якою ціною.

Німеччина в фіналі Євро-2012 без канцлера на трибунах? Це неможливо. Голова німецького уряду в Києві на трибунах поруч з Президентом України Віктором Януковичем? Це теж, мабуть, неможливо.

За даними німецького агентства DPA, Ангела Меркель зробить те, що вже пообіцяла в шатні німецької команди після перемоги в чвертьфіналі матчу з Грецією, хоча й не підтвердила це офіційно.

Ангела Меркель хоче приїхати на фінальний матч, якщо команда Йоги Льова завдасть поразки збірній Італії у півфіналі. Перед початком Євро-2012 було підкреслено, що якщо ситуація з Тимошенко не покращиться, Меркель не буде сидіти на трибуні поряд з Януковичем. Тепер спостерігачі задаються питанням, які умови повинні бути виконані, щоб німецький канцлер могла приїхати в Київ. Бо ситуація з Тимошенко не покращилася  і вона не змінилась і під опікою німецьких лікарів.

Можливостей кілька:

Варіант № 1: зобов'язаний до збереження нейтралітету, голова УЄФА Міхаель Платіні буде сидіти між Меркель і Януковичем. В камерах будуть обидва політики.

Варіант № 2: Меркель відвідає у Києві прихильників Тимошенко, які зробили свою базу біля фан-зони, і яка на роздратування Януковича, стане магнітом для публіки.

Варіант № 3: голова Комітету Бундестагу з прав людини Том Кенигс (Зелені) повідомив DPA: "Якщо канцлеру вдасться привезти з собою Тимошенко, то нехай собі йде на матч. Це буде також перемога на Чемпіонаті".

Але Берлін не впевнений у цьому. Тому що таку ціну Янукович не заплатить за фото з канцлером Меркель на почесній трибуні. І якщо це буде так, то Меркель будуть вважати чемпіоном.

Європейська комісія офіційно бойкотує Євро в Україну. Члени федерального уряду також демонстративно покинули три групові матчі збірної Німеччини, які проходили в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Чи сяде Меркель з Януковичем, якщо німці пройдуть до фіналу?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі