понеділок, 15 червня 2020 21:00

Чемпіони світу U-20. Що сталося з ними за рік?

Чемпіони світу U-20. Що сталося з ними за рік?
Збірна Українищойно забила треті м'яч у ворота Панами. Фото ФІФА

15 червня 2019 року збірна України виграла фінал світової першості для 20-літніх і вперше за всю історію стала чемпіоном світу.
Розповідаємо, як склалися долі переможців через рік після тріумфу.
Основний голкіпер Андрій Лунін знову був відправлений "Реалом" в оренду. Першу половину сезону він відсидів на лаві запасних "Вальядоліда", не зігравши за команду жодної хвилини. Згодом перейшов в "Ов'єдо", де став основним воротарем. Зараз точаться розмови, що наступного сезону Лунін буде дублером Куртуа в першій команді.
Його колега Владислав Кучерук увесь сезон аж до його зупинки через коронавірус відіграв за молодіжну команду київського "Динамо", де конкурував із молодшим Русланом Нещеретом.
Третій голкіпер Дмитро Різник провів кілька матчів за основу полтавської "Ворскли".

Супряга довів свою правоту в "Дніпрі", забивши 9 м'ячів, а Шацьких був звільнений і залишився без роботи

Правий захисник Данило Безкоровайний сезон відіграв за словацький клуб ДАК. На його рахунку 19 матчів.
Центральний бек Валерій Бондар дебютував у складі "Шахтаря", зіграв 10 матчів і забив один м'яч. Згодом травмувався і зараз лікується.
Його колега по амплуа Денис Попов до листопада був запасним у київському "Динамо". Однак після травми Микити Бурди вийшов проти "Шахтаря" в кубковому матчі, забив гол і завоював місце в основі. Восени навіть ходили розмови про запрошення Попова до збірної, але коронавірус вніс свої корективи.
Захисник Віктор Корнієнко проводить сезон в оренді в "Маріуполі". Поки на його рахунку 13 зіграних матчів.
Правого захисника Юхима Коноплю "Шахтар" відправив в оренду в чернігівську "Десну", де Юхим став основним гравцем. На його рахунку 18 матчів і 5 гольових передач.
Оборонець Олександр Сафронов починав сезон у "Дніпрі-1", де зіграв 12 матчів. У 2020 році перейшов до естонської "Левадії", де проявив талант бомбардира. У 5 поведених матчах Олександр має 2 забиті м'ячі.
Ігор Снурніцин продовжує грати за рідний "Олімпік". На його рахунку 7 зіграних матчів.
Олег Веремієнко перейшов із рідного "Калушу" у львівські "Карпати", де встиг зіграти 6 матчів.

Володаря "Срібного м'яча" Кубка світу Сергія Булецу київське "Динамо" віддало в оренду в "Дніпро-1". Сергій почав основним гравцем, потім став виходити на заміну. Згодом повернув місце в основі. У новому клубі він зіграв 21 матч, забив 3 м'ячі.
Олексій Кащук із "Шахтаря" відправився в оренду в "Маріуполь". За новий клуб зіграв 11 матчів, забив 1 гол.
Ту ж дорогу протоптав і Максим Чех. За "Маріуполь" він зіграв 16 матчів і результативними діями не відзначився.
Кирило Дришлюк не зміг пробитися в основу "Олександрії" і тепер перейшов у латвійський "Спартакс" із Юрмали.
Георгій Цітаїшвілі всю осінь намагався пробитися до основи "Динамо" Допомогла травма Віктора Циганкова. В чемпіонаті Георгій зіграв 6 матчів, заробивши пенальті в матчі з "Олександрією".
Олексі Хахльов повернуся з Іспанії і став гравцем "Карпат". У чемпіонаті встиг зіграти два матчі.
Микола Мусолітін грає за "Чорноморець" у першій українській лізі. Зірок із неба не хапає, маючи на рахунку 2 забитих м'ячі.

Герой фіналу Владислав Супряга разом із Булецою був відданий в оренду "Дніпру-1" ще попереднім тренером "Динамо" Олександром Хацкевичем. Після цього між форвардом і одним із колишніх наставників Максимом Шацьких виник конфлікт. Вони обмінялися взаємними звинуваченнями. Супряга довів свою правоту в "Дніпрі", забивши 9 м'ячів, а Шацьких був звільнений і залишився без роботи.
Кращий бомбардир збірної Данило Сікан не зумів довести Луїшу Каштру свою кваліфікацію. У сезоні Данило зіграв 4 безгольові матчі.
Останній із нападників Денис Устименко зіграв за рідну "Олександрію" 1 матч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кінець світу в Польщі. Україна стала чемпіоном" – польська преса про матч у Лодзі

За рік, що минув нікого із українських чемпіонів світу не купив солідний зарубіжний клуб.

Зараз ви читаєте новину «Чемпіони світу U-20. Що сталося з ними за рік?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі