пʼятниця, 12 серпня 2011 08:58

Чемпіонат Іспанії з футболу опинився під загрозою зриву

Чемпіонат Іспанії з футболу опинився під загрозою зриву

Іспанські футболісти, які бажають фінансових гарантій з боку клубів, загрожують двотижневої страйком, яка зірве початок чемпіонату. Про це в четвер, 11 серпня, повідомляє Daily Mail.

Футболісти, які виступають у вищому дивізіоні чемпіонату Іспанії, виступили з вимогою гарантувати видачу зарплат у випадку банкрутства іспанських футбольних клубів. В іншому випадку профспілка іспанських футболістів AFE загрожує двотижневим бойкотом матчів національної першості у Примері і Сегунді.

"Ми одностайні і непохитні у нашому рішенні почати бойкот чемпіонату. Він почнеться тільки коли буде підписано нову угоду між клубами і гравцями", - заявив президент AFE Луїс Рубіалес.

Ініціативу профспілки підтримали близько ста іспанських футболістів найвищого класу, серед них Ікер Касильяс і Карлес Пуйоль.

"Ми вимагали, щоб гравці, яким клуб заборгував зарплату більше ніж за три місяці, мали право розірвати контракт в односторонньому порядку. Але Ла Ліга відхилила нашу вимогу", - продовжив Луїс Рубіалес.

Чемпіонат Іспанії повинен стартувати 20 серпня. Якщо до того часу домовленість не буде досягнута, то він почнеться, як мінімум, на два тижні пізніше.

"Нинішній стан справ пригнічує. Ми не хочемо більше грошей. Ми тільки хочемо, щоб клуби виконували свої зобов'язання перед гравцями", - заявив президент AFE.

Зараз ви читаєте новину «Чемпіонат Іспанії з футболу опинився під загрозою зриву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі