пʼятниця, 16 травня 2014 15:54

"Будівельник" святкував чемпіонство у футболках з тризубом
23

Фото: Ірина КОЗЮПА

Цього тижня київський "Будівельник" став чемпіоном України. Команда Айнарса Багатскіса вдруге поспіль виграла золоті медалі Суперліги. Також цього року гладіатори здобули Кубок України.

У фіналі Суперліги зійшлися "Будівельник" та южненський "Хімік". Кияни виграли серію з рахунком 3:1. Четвертий матч протистояння пройшов у столиці України і завершився з рахунком 85:77 (18:18, 19:11, 18:28, 30:20) на користь господарів. Більшу частину матчу різниця у рахунку становила 1-2 очки. Лише у заключній чверті команда Багатскіса змогла вирватися вперед на безпечну відстань.

Для "Будки" це дев'ятий титул чемпіона України. Для "Хіміка" срібні нагороди стали першими в історії. Найціннішим гравцем сезону став відомий литовський легіонер киян Даріуш Лавринович.

Додамо, що матч розпочався з виконання національного гімну України. Палац Спорту на вирішальному матчі не зібрав аншлагу. Було чимало вільних місць. Але ультрас "Будівельника" і "Хіміка" забезпечили відповідно до статусу матчу атмосферу. Зокрема, кияни виконували не тільки заряди на підтримку команди, але всім відомі хіти про президента РФ Володимира Путіна.

Після завершення матчу тренери і гравці "Будівельника" одягли футболки з написом "Чемпіон 2013/2014" і зображенням тризуба. Баскетболісти кілька разів підкинули у повітря свого наставника і прямо на паркеті розпили шампанське.

Після всіх офіційних церемоній гравці з кубком рушили до фан-сектора, щоб подякувати фанам за підтримку. Вболівальники у свою чергу вивісили банер із написом "Чемпіони".

"Титул складніше захистити, ніж завоювати, - зізнався Багатскіс після гри. - Минулого року нам також не було легко, але це все лірика. "Будівельник" — чемпіон.

Навіть боюся припустити, що було б якби рахунок у серії став 2:2. У нас тут чудовий зал і вболівальники внесли свій вклад у нашу перемогу.

"Хімік" вважався фаворитом фіналу. Вони грали у той баскетбол, який демонстрували весь сезон. Нам потрібно було зіграти у свою гру. Коли це вдавалося, то все було добре", - зазначив наставник "Будівельника".

Зараз ви читаєте новину «"Будівельник" святкував чемпіонство у футболках з тризубом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі