понеділок, 11 лютого 2013 10:17

Браун Ідейє став чемпіоном Африки
16

Фото: ФОТО: Reuters

Збірна Нігерії з нападником "Динамо" Брауном Ідейє у складі у фіналі Кубка Африканських Націй здолала команду Буркіна-Фасо і вперше з 1994 року стала чемпіоном континенту.

Браун Ідейє вийшов на поле у стартовому складі і зайняв позицію центрального нападника, час від часу зміщуючись на правий фланг. Першим же дотиком форвард "біло-синіх" вивів на ударну позицію захисника Ефе Амброуса, який пробив у площину воріт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нігерія втретє виграла Кубок Африки

На 10-й хвилині поєдинку динамівець мав чудовий шанс відкрити рахунок у матчі. Після подачі справа Браун, в боротьбі із захисником і воротарем суперника, зміг пробити, але м'яч пройшов трохи вище поперечини.

Наприкінці тайму Нігерія, далеко не без допомоги Ідейє, зуміла відкрити рахунок. Саме форвард киян зупинив контратаку Буркіна-Фасо на чужій половині поля, відібравши м'яч на правому фланзі і відпасував вперед. Удар нападника "Челсі" Віктора Мозеса заблокував захисник, а Сандей Мба, який опинився першим на відскоку, в боротьбі з двома футболістами зумів проштовхнути сферу точно в дальній кут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Браун Ідейє допоміг Нігерії вийти у фінал Кубка африканських націй

Перший небезпечний момент у другому таймі також на рахунку Ідейє. Браун прийняв м'яч на лівому куті воротарського і пробив - голкіпер зумів відбити м'яч. В останній 10-хвилинці у Брауна були ще два хороші моменти. Спершу він відгукнувся на простріл з лівого флангу, але замість удару метрів з 12-ти залишив м'яч Віктору Мозесу, який пробив повз ворота. А буквально в наступній атаці Ідейє мав шанс подвоїти перевагу своєї команди, але цього разу на простріл з флангу форвард не дотягнувся.

У компенсований час матчу, коли нігерійці вже думали, як утримати перемогу, за зрив контратаки динамівець отримав жовту картку. Підсумок - мінімальна, але така значуща перемога збірної Нігерії над Буркіна-Фасо з рахунком 1:0. Браун Ідейє - чемпіон Африки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна Ідейє вибила команду Дрогба з Кубка африканських націй

На переможному для своєї країни турнірі футболіст у складі "суперорлів" взяв участь у всіх шести поєдинках, провів на полі 356 хвилин, забив один гол і віддав одну гольову передачу, отримавши одне попередження.

Зараз ви читаєте новину «Браун Ідейє став чемпіоном Африки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі