середа, 22 жовтня 2008 09:41

Брати Суркіси поділилися враженнями від матчу "Порту"-"Динамо"

Після закінчення поєдинку 3-го туру групового турніру Ліги чемпіонів "Порту" - "Динамо" (0:1), в роздягальню команди-переможниці зайшли Ігор та Григорій Суркіси. Привітавши гравців і тренерів з перемогою, нинішній і колишній президенти "Динамо" підійшли до присутніх в мікст-зоні стадіону "Драгао" журналістів, відповівши на деякі питання.

Ігор СУРКІС, президент ФК "Динамо" (Київ):

- Ми грали з дуже серйозним суперником, хотілося виступити гідно. Нічия давала нам певні шанси на продовження боротьби в Лізі чемпіонів, перемога відкривала ще серйозніші перспективи. Але в Порту відбувся лише перший тайм, другий буде в Києві. Нас чекає ключова гра, на неї потрібно настроїтися відповідним чином. Як на останню і найбільш вирішальну зустріч в сезоні. Якщо ми обіграли "Порту" на виїзді, чом би нам не повторити це при своїх уболівальниках.

- Що сказали гравцям в роздягальні?

- Величезне спасибі за гру. Вони виконали те, що могли й повинні були зробити. Підкреслю, що у нас зараз не дуже довга лава запасних: Гусєв тільки починає займатися в загальній групі, Мілевський відновлює кондиції, у Алієва несподівано запалилися пахові кільця, Нінковіч два тижні не тренувався. Тому були певні проблеми. Але на них нарікати можна тоді, коли команда виграє...

- Чому був відсутній Артем Кравець?

- У нього температура під 40 градусів. Вірусна інфекція.

- Як вам гра Ель Каддурі на позиції опорного півзахисника?

- Нормально. За рахунок швидкості ніг, руху і мислення він оперативно розбирався в ситуаціях, віддавав передачі. Спочатку пару разів помилився, але потім грав добре. За рахунок своїх якостей він частково компенсує відсутність Юссуфа.

- Можна припустити, до повернення в стрій Юссуфа Бадр гратиме на цій позиції?

- Мені складно відповісти на ваше питання, про це краще запитати у головного тренера.

Григорій СУРКІС, президент Федерації футболу України:

- Не варто строго оцінювати якість гри "Динамо". На мій погляд, найважливіше, що після чотирирічної перерви команда знову перемогла в Лізі чемпіонів. А ще, вперше в історії на виїзді обіграла португальський клуб. Це дуже важливо та суттєво. Пам"ятаєте, колишній голова Центрвиборчкому Микола Рябець говорив: "Дивіться в комп"ютер". А я вам говорю: "Дивіться на табло". Там позитивний рахунок для "Динамо". Це історична і дуже важлива перемога наново створеної команди під керівництвом Юрія Сьоміна.

- Після закінченню гри ви зайшли в роздягальню. Що сказали команді?

- Всіх привітав. Мені сподобалося, як грали в сьогоднішньому матчі представники національної збірної України. Інші команди повинні об"єднуватися навколо таких перемог, таких випробувань. А їх гравцям приходити в збірну з потенціалом, який дасть можливість перемагати найсильніших суперників, про що вони раніше й не думали. Сьогодні в Порту на полі прекрасного стадіону була команда. При цьому у неї є резерв для посилення в обличчі гравців, які продовжують відновлюватися після травм.

- Для вас, як уболівальника, який епізод в матчі запам"ятався більше всього?

- Фінальний свисток. Відверто кажучи, гра до останньої секунди тримала в напрузі не тільки мене, але й всіх присутніх. Деколи здавалося, що декілька сотень вболівальників підтримували "Динамо" голосніше, ніж господарі стадіону свою команду.

Офіційний сайт "Динамо"

Зараз ви читаєте новину «Брати Суркіси поділилися враженнями від матчу "Порту"-"Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі