неділя, 03 липня 2011 11:34

Брати Клички завоювали всі чемпіонські титули в суперважкій вазі
23

Фото: Reuters

Український боксер-важковаговик Володимир Кличко переміг в об'єднувальному поєдинку британця Девіда Хеє в Гамбурзі.

Таким чином він зібрав на пару із старшим братом Віталієм всі чотири чемпіонські титули за найпрестижнішим версіями.

Достроково завершити бій жоден з боксерів не зміг, а судді за підсумками 12 раундів одностайно віддали перевагу українцеві: 117:109, 118:108, 116:110.

Молодший з братів Кличків є власником чемпіонських поясів за версіями IBF і WBO, а Віталій носить титул чемпіона WBC. Хей - найсильніший у світі важковаговик за версією WBA. Володимир раніше неодноразово заявляв, що ключовим фактором при організації бою з Хеєм було бажання "зібрати всі чемпіонські пояси в сім'ї".

Переговори промоутерів Хея і братів Кличків впродовж тривалого часу часто заходили в глухий кут, а досягнуті домовленості зривалися з різних причин. Хей довгий час ніяк не міг визначитися, з ким із братів йому вигідніше зустрітися спочатку, попутно не припиняючи робити скандальні публічні заяви на адресу потенційних суперників. А на одній з прес-конференцій британець з'явився у футболці, на якій були зображені відрубані голови братів Кличків.

У певний момент багато фахівців вважали, що найбільш очікуваний поєдинок останніх років в суперважкій вазі вже ніколи не відбудеться. Не дивно, що, навіть коли був підписаний контракт на проведення 2 липня поєдинку в Гамбурзі, Володимир Кличко заявив: "Я повірю, що бій відбудеться, тільки тоді, коли побачу Хея на рингу".

Володимир Кличко за професійну кар'єру виграв 55 боїв, причому 49 з них завершив достроково, і зазнав три поразки нокаутом. Девід Хей переміг в 25 поєдинках (в 23 матчах - нокаутом) і один раз достроково залишив ринг переможеним.

Зараз ви читаєте новину «Брати Клички завоювали всі чемпіонські титули в суперважкій вазі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі