четвер, 06 травня 2010 09:34

Брандао став чемпіоном Франції з "Олімпіком"

Брандао став чемпіоном Франції з "Олімпіком"

"Олімпік" Марсель здобув титул чемпіона Франції вперше з 1992 року завдяки поразці найближчого переслідувача - "Осера" - і власній перемозі над "Ренном" - 3:1.

У домашньому поєдинку "Олімпіка" проти "Ренна" на самому початку Габріель Хайнце вивів господарів вперед, проте на 38-й хвилині Джиммі Бріан змусив "Велодром" на деякий час замовкнути, зрівнявши рахунок. Проте у другому таймі два голи впродовж двох хвилин від Мамаду Ньянга (76) та Лучо гарантували корону чемпіонів команді Дідьє Дешама.

"У першій половині ми не могли розслабитися через надмірно високі ставки у грі, проте це прекрасно бути чемпіонами за два тури до фінішу першості, - поділився радістю Дешам. - Я пишаюся успіхом своїх підопічних. Коли я очолював клуб (влітку_, то знав, що доведеться пройти складний, але й цікавий шлях".

Тим часом "Осер", відстаючи від лідера на п'ять очок, програв "Ліону" попри те, що відкрив рахунок на 15-й хвилині завдяки голу Іренеуша Єленя. Вольову перемогу "левам", які наразі четверті, принесли влучні удари Лісандро з пенальті (45) та Миралема П'янича за шість хвилин до кінця.

"Осер" поплатився за свою поразку другим місцем у турнірній таблиці, позаяк "Лілль" здобув три очки у грі проти "Тулузи" (2:0) і обійшов бургундський клуб. Чинний чемпіон країни "Бордо", тим часом, після звітного туру залишив єврокубкову зону, зігравши внічию з "Ніццою". Команда Лорана Блана, яка перемогла лише в одній з останніх восьми зустрічей, поступається двома очками "Монпельє", який завдяки мінімальному виграшу над "Сошо" (1:0) перемістився на п'яту сходинку.

В інших матчах ігрового дня "Лорьєн", двічі програючи по ходу зустрічі, зіграв внічию з "Монако", а "Парі Сен-Жермен", який нещодавно обіграв монегасків у фіналі Кубку Франції, вдома розійшовся миром з "Валенсьєнном" - також 2:2. На відміну від "Марселя", у цей день приводів для свята не було у аутсайдерів нинішнього чемпіонату "Ле Мана" та "Булоні", які по завершенні сезону залишать Лігу 1.

"Булонь" на останніх хвилинах мінімально програла "Сент-Етьєну", який наразі четвертий знизу. "Ле Ман" у свою чергу, виграючи по ходу зустрічі з рахунком 2:1, примудрився поступитися "Нансі" - 2:3. "Гренобль", який замикає турнірну таблицю, завершив матч проти "Ланса" з рахунком 1:1.

Нагадаємо, у складі новоспеченого чемпіона Франції грає екс-гравець донецького "Шахтаря" бразилець Брандао. 13 січня 2009 "гірники" домовився з ФК "Олімпік" про продаж футболіста за 6 млн євро. У минулому сезоні нападаючий став срібним призером чемпіонату Франції. А в цьому, окрім чемпіонства встиг виграти Кубок французької ліги.

За матеріалами UEFA, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Брандао став чемпіоном Франції з "Олімпіком" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі