вівторок, 05 квітня 2016 10:55

Бьорндален заявив про продовження кар'єри

Бьорндален заявив про продовження кар'єри
Бьерндален хоче виступити на Олімпіаді-2018

Двадцятиразовий чемпіон світу з біатлону, восьмиразовий олімпійський чемпіон, шестиразовий володар Кубка світу 42-річний норвежець Уле Ейнар Бьорндален на спеціально скликаній прес-конференції оголосив про рішення продовжити кар'єру.

На чемпіонаті світу 2016 у норвезькому Холменколлені Бьерндален завоював золото в естафеті, срібло у спринті та гонці переслідування, а також став третім у мас-старті.

У 2002 році норвежець став єдиним в світі абсолютним олімпійським чемпіоном з біатлону, вигравши всі гонки, включаючи естафетну. Він завойовував медалі на 18 чемпіонатах світу. Всього в його активі 44 медалі різного ґатунку, включаючи 20 золотих.

"У моїх планах - взяти участь в Олімпійських іграх 2018 року у Пхенчхані, - заявив Бьерндален. - Мені 42 роки, дивлячись на мої результати у минулому сезоні всі говорили, що мені потрібно продовжувати кар'єру. І я можу сказати, що згоден з цими порадами. Я продовжу кар'єру. Головна причина в тому, що у мене, як і раніше є величезна мотивація".

У 2014 році в Сочі Бьерндален встановив рекорд за сумарною кількістю медалей, завойованих на зимових Олімпійських іграх. Колекція норвежця становить 13 медалей (вісім золотих, чотири срібні і одна бронзова). Він ділить з лижником Бьерном Делі рекорд за кількістю титулів чемпіона зимових Олімпійських ігор.

Зараз ви читаєте новину «Бьорндален заявив про продовження кар'єри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі