вівторок, 19 квітня 2011 10:58

Блохін вірить, що збірна може "вистрілити" на ЧС-2014

Блохін вірить, що збірна може "вистрілити" на ЧС-2014

Найуспішніший тренер збірної України Олег Блохін заявив, що національній команді нинішнього зразка під силу добитися успіху на наступному чемпіонаті світу, який пройде у Бразилії.

"Наша збірна має всі шанси вистрілити на ЧС-2014 у Бразилії", - заявив Блохін.

Аргументуючи свої слова, Блохін провів паралелі між збірною України і київським "Динамо" початку 70-х років минулого століття.

"Не завжди виходить, що дублюючий склад регулярно поставляє гравців в першу команду. Нас, свого часу, гравців 1952 року народження, в основному складі виявилося четверо, - згадує Олег Володимирович. - Омолоджування пройшло безболісно.

Схожа ситуація спостерігається зараз. Одразу 4-5 футболістів молодіжної збірної залучаються до лав національної. Проблема в тому, що ми не граємо у відбірному турнірі, - в офіційних матчах молодь швидше прогресує. Але попереду молодіжний чемпіонат Європи, де наша команда боротиметься за перші місця, які дають право зіграти на Олімпійських іграх. Велику користь принесе участь на Євро-2012. Це дозволяє припустити, що до відбору на чемпіонат світу у нас буде дуже хороша збірна", - вважає Блохін.

Щодо поставленого завдання тріумфу на домашньому Євро-2012, то Блохін сказав наступне: "Мета завоювати золоті медалі в рідних стінах виглядає красиво. Але я не впевнений, що вона повинна ставитися серйозно тільки тому, що ми є господарями цього турніру. Тим більше, що в інших європейських грандів, до числа яких зараховую Нідерланди, Іспанію, Англію і Німеччину, є на цей рахунок своя точка зору".

Нагадаємо, 30 березня виконком ФФУ не зміг призначити головного тренера збірної України. Президент федерації Григорій Суркіс пообіцяв, що це буде зроблено 21 квітня, а на посаду претендують три кандидати: Олег Блохін, Юрій Калитвинцев і Павло Яковенко.

Зараз ви читаєте новину «Блохін вірить, що збірна може "вистрілити" на ЧС-2014». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі