неділя, 21 березня 2021 20:21

Бйо в останню мить виграв Кубок світу з біатлону

Бйо в останню мить виграв Кубок світу з біатлону
Йоганнес Бйо виграв глобус утретє. Фото: Reuters

У шведському Естерсунді відбувся чоловічий мас-старт в рамках десятого етапу Кубка світу, який став останньою гонкою в сезоні 2020/21.

Головною інтригою була боротьба за Великий кришталевий глобус між Йоганнесом Бйо і Стурлою Легрейдом. Перед стартом гонки спортсменів у віртуальному заліку після вирахування чотирьох найгірших результатів у сезоні розділяло лише одне очко на користь Легрейда. Повідомляє sport.ua

Після двох лежок Стурла був попереду більш іменитого співвітчизника, проте на першій стійці Йоганнес був точним, а Легрейд допустив одну помилку. Третій рубіж вони покинули на 4-му і 5-му місцях відповідно. До фінальної стрільби Бйо-молодший піднявся на третю проміжну сходинку.

Все вирішилося на останньому вогневому рубежі. Йоганнес стріляв майже безпомилково, допустивши лише один промах. А ось Легрейд відправився на 300 метрів штрафу. Їх підсумкові результати – третє і восьме місця відповідно. Таким чином, Йоганнес Бйо поповнив свою скарбничку нагород третім Великим кришталевим глобусом поспіль. У підсумковому заліку він випередив Легрейда на 13 очок.

А перемогу в гонці здобув француз Сімон Дестьє, який допустив тільки два промахи. На останньому колі він дістав і випередив росіянина Едуарда Латипова, який вперше піднявся на особистий подіум Кубка світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Норвежка виграла драматичну гонку з масового старту

Українець Дмитро Підручний фінішував 27-им. Він промахнувся 4 рази – по одній помилці на кожному рубежі. Сезон Дмитро завершив на 25-м місці загального заліку. Цього року він не виграв жодної медалі.

Зараз ви читаєте новину «Бйо в останню мить виграв Кубок світу з біатлону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі