неділя, 06 березня 2011 12:56

Біатлон. Дериземля закінчив гонку переслідування у квітковій зоні

Біатлон. Дериземля закінчив гонку переслідування у квітковій зоні

Сьогодні, 6 березня, в гонці переслідування на чемпіонаті світу в Ханти-Мансійську Мартін Фуркад завоював своє перше золото світової першості. Гонка у чоловіків видалася по-справжньому захоплюючою: до останнього рубежу передбачити переможця було неможливо.

Арнд Пайффер, який йшов лідером, промахнувся в останньому пострілі і віддав долю золота в руки Фуркада, Свендсена і Бо (на фото). З цієї трійці точним виявився лише француз, спокійно довівши справу до перемоги на останньому колі.

Боротьба за два комплекти нагород була гострою і навіть трохи нервовою: дует норвежців на середині кола наздогнав Пайффера і до фінішного відрізку вони підійшли щільною зв'язкою. Але кращий фінішер із цієї компанії - Свендсен - зумів прискоритися на прямій, а Тар'є Бо заблокував німцеві можливості обійти себе перед фінішем, трохи "підрізавши" його на останніх метрах. Засмученому Арнду залишалося тільки розвести руками.

Відмінна гонка вдалася нашим хлопцям. Головний герой серед українців, як і вчора, - Андрій Дериземля. Обійшовшись двома колами штрафу, він зумів поліпшити стартову десяту позицію ще на три місця і фінішувати сьомим - є квіти для коханої дружини і новонародженого сина. Успішними виступами в спринті та гонці переслідуванні Андрій, фактично, забезпечив собі участь в останній чоловічій гонці чемпіонату - мас-старті.

Блискучий прорив вдався Сергію Семенову. До непоганої точності стрільби 22-річний чернігівець додав відмінну швидкість на дистанції. Гонку Сергій пробіг з шостим часом, що дозволило йому піднятися до 15-ки найсильніших у гонці. Успішним можна визнати старт і для Сергія Седнєва: поряд з поліпшенням стартових позицій капітан нашої чоловічої збірної вирішив і стратегічне завдання щодо збереження десятого місця в загальному заліку Кубка світу.

Лідером же загального заліку залишається Тар'є Бо. Маючи досить значну перевага, він з кожним стартом наближається до Великого Кришталевого Глобусу. А ось за друге місце вже намітилася серйозна боротьба між Свендсеном і Фуркадом.

У заліку гонок переслідування все вирішиться в останній гонці - в Холменколлені. Але зараз можна говорити про те, що на Малий Глобус, по суті, залишилося всього два претенденти - Бо і Фуркад, причому норвежець випереджає суперника лише на 8 балів.

1. Мартін Фуркад (0 +1 +2 +0) 33:02.6

2. Еміль Свендсен (0 +0 +1 +1) +3.8

3. Тар'є Бо (0 +0 +1 +1) +5.2

...

7. Андрій Дериземля (0 +0 +1 +1) +1:30.3

15. Сергій Семенов (0 +1 +1 +0) +1:51.4

27. Сергій Седнєв (0 +0 +0 +2) +3:03.6

42. Олександр Біланенко (1 +1 +0 +3)

Зараз ви читаєте новину «Біатлон. Дериземля закінчив гонку переслідування у квітковій зоні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі