субота, 25 листопада 2017 15:08

"Без політики": що треба знати про титульний бій між росіянином та українцем

"Без політики": що треба знати про титульний бій між росіянином та українцем
Ковальов і Шабранський зійдуться за титул чемпіона WBO. Фото: championat.com

В неділю вранці за київським часом відбудеться чемпіонський бій у напівтяжкій вазі. В театрі "Madison Square Garden" у Нью-Йорку, США, вакантний титул WBO розіграють росіянин Сергій Ковальов та українець В'ячеслав Шабранський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ломаченко обіцяє історичний бій

Які головні моменти цього протистояння?

Фаворит - Ковальов

34-річний росіянин – абсолютний фаворит бою. Незважаючи на дві крайні поразки від лідера рейтингу найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії, американця Андре Ворда, він залишається у ТОП-когорті. Американський журнал "Ring" ставить Ковальова на п'яте місце рейтингу "pound for pound" – незалежно від вагової категорії. 30-річний Шабранський навіть не входить у десятку своєї вагової категорії за версією цього авторитетного журналу.

Шабранському пощастило

Першочергово бій мав бути рейтинговий і розглядався як відновлювальний для росіянина після двох поразок. Але у вересні Андре Ворд оголосив про завершення кар'єри і залишив три свої пояси вакантними. А у жовтні керівництво WBO підвищило статус двобою і зробило його титульним. Якщо право участі у ньому Ковальова - №2 рейтингу WBO - не ставиться під сумнів, то Шабранському (№10) відверто пощастило отримати чемпіонський шанс. Було б логічніше, якби на його місці опинився харків'янин Олександр Гвоздик (№1) або кубинець Салліван Баррера (№3). Останній, до слова, торік у грудні завдав єдиної поразки Шабранському – нокаутом у сьомому раунді.

Все залежить від форми Ковальова

Шабранський – агресивний, з ударом, не визнає авторитетів. Він вольовий, стійкий боксер, який готовий довго терпіти і чекати на cвій шанс. Але українець поступається супернику у майстерності, а особливо у захисних діях. Також представник РФ значно досвідченіший. У період з 2013 до 2016 років він був чемпіоном світу. Причому останні два роки володів трьома чемпіонськими поясами. Якщо Ковальов підійшов до бою у формі, близькій до його попередніх найкращих кондицій, шанси на перемогу у Шабранського будуть невеликі.

Шабранський – агресивний, з ударом, не визнає авторитетів. Він вольовий, стійкий боксер, який готовий довго терпіти і чекати на cвій шанс. Але українець поступається супернику у майстерності, а особливо у захисних діях

Шанс Шабранського

Українець – голодний до перемог, підходить до бою добре підготовлений і дуже мотивований. Немає сумнівів, що ми побачимо в цьому бою його найкращу версію. Але і цього може бути недостатньо для перемоги над бійцем калібру Ковальова. Після двох поразок від Ворда Ковальов змінив тренера і переглянув своє ставлення до деяких речей. Зараз він на етапі перезавантаження, яке ще триває. Яким він буде – загадка. Шанс українця саме у не найкращій формі росіянина.

Ключ до перемоги

Андре Ворд показав, як слід діяти проти Ковальова. Головне - треба бити по корпусу з першого раунду. Слід бути агресивним, не давати супернику простору і можливості робити паузи. Також треба нав'язувати йому ближній бій. Там Ковальов почувається не так впевнено, як на дальній дистанції.

Показово без політики

Війна ніяк не вплинула на риторику висловлювань та поведінку боксерів перед боєм.

- Мій поєдинок з Шабранським - не політика, - заявив Ковальов. - Це тільки бокс. Ми обидва спортсмени. У мене немає думок, що я повинен перемогти його, тому, що він українець.

На передматчевих заходах обоє поводились доборозичливо і з взаємною повагою. Особливо росіянин. Тому побачимо суто спортивне протистояння двох сильних боксерів, яке ніхто не заполітизував. Принаймні до бою.

Сергій Ковальов має 30 перемог, 26 нокаутів, дві поразки і нічию. В'ячеслав Шабранський провів 20 боїв, 19 виграв, 16 нокаутів, один бій програв.

Зараз ви читаєте новину «"Без політики": що треба знати про титульний бій між росіянином та українцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі