вівторок, 29 червня 2010 12:45

Бекхем може замінити Капелло у збірній Англії

Бекхем може замінити Капелло у збірній Англії

Під час матчу Німеччина – Англія камера кілька разів вихоплювала Девіда Бекхема - чоловік у жакеті сидів на лавці запасних, поклавши підборіддя на руки і повністю сконцентрувавшись на грі.

Які питання в цей момент роїлися в голові Девіда, одному Господу Богу відомо. Хоча одне питання все-таки напевно відоме: "Як міг арбітр не зарахувати чистий гол Лемпарда на 38-й хвилині?"

До речі, у перерві розлючений Бекс зіткнувся з арбітром і спробував дізнатися причини такого рішення.

Не будь під час матчу поруч з Бекхемом похилого вже чоловіка в окулярах, можна було б подумати, що жива легенда англійського футболу вже керує "трьома левами".

Хоча в цьому немає нічого неможливого - Девід швидко вчиться, і, що найголовніше, у нього є бажання працювати тренером. Тим більше кращу кандидатуру зараз, в період занепаду футболу в Англії, навряд чи можна знайти.

Так, він молодий, у нього немає тренерського досвіду, але його не було і у Марадони, коли того в критичний момент призначали наставником Аргентини.

Тоді, це рішення висміяли чи не всі футбольні фахівці, але зараз, після того як Дієго вивів-таки аргентинців на мундіаль, а в ПАР отримав з ними вже 4 перемоги поспіль, скептики замовкли.

Звичайно Бекхем відрізняється від Марадони, хоча б тим, що не вигравав чемпіонат світу, але в нього є колосальний досвід клубних ігор такого ж рівня, що і на світовій першості, зустрічей Ліги чемпіонів наприклад.

До того ж англійська федерація футболу вже зверталася до Девіда в критичний момент - коли треба було просувати заявку країни на проведення ЧС-2018, так чому б функціонерам Англії не звернутися до нього знову?

Адже треба розуміти, що в світі залишилося не так багато кандидатур на можливий пост наставника збірної Туманного Альбіону, а якщо врахувати, що після провалу Капелло їм напевно не підійде іноземець, то кандидатів можна буде на пальцях перерахувати:

Фергюсон - він вже не молодий, і напевно закінчить тренерську діяльність в рідному "МЮ", Реднапп - не горить бажанням тренувати "трьох левів", Ходжсон - по-перше його кличе "Ліверпуль", по-друге особливого досвіду великих ігор у нього немає, Макларен - його на гарматний постріл до збірної не підпустять, Венейблс - в 67 особливо не потренуєш, до того ж, мабуть, вже взагалі завершив кар'єру, принаймні, в 2009 році він відмовив "Ньюкаслу".

От і виходить, що запрошувати треба людини на перспективу, а хто зараз найкраще підходить на цю роль якщо не Бекхем?

До речі, в соціальній мережі Facebook вже розгорнуто кампанію по оголошенню Бекхема новим головним тренером збірної Англії.

За матеріалами Советский спорт

Зараз ви читаєте новину «Бекхем може замінити Капелло у збірній Англії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі