неділя, 22 грудня 2013 21:07

Бахіли на вході, червоно-чорна Клочкова, судді в білих "мантіях": у Дніпропетровську плавці билися за кубок клубу Григоришина
57

Фото: Фото: Євген САВЧУК

120 юних плавців у віці 13-16 років зібрав Палац водних видів спорту "Метеор" у Дніпропетровську. Тут 21 грудня стартувала міжнародна матчева зустріч з плавання "Кубок клубу"Енергетичний стандарт 2013". Учасниками змагання крім однойменної російсько-української команди стали спортсмени спортивного клубу Олександра Попова (Росія), а також збірна команда Італії та збірна Франції.

Серед гостей заходу були чотириразова олімпійська чемпіонка і герой України Яна Клочкова, бронзовий призер Олімпіади-2004 в Афінах і головний тренер збірної України Андрій Сердінов, президент Європейської федерації плавання (LEN) Паоло Бареллі.

У відреставрованому "Метеорі" суворі правила. В обов'язковому порядку в гардероб здається верхній одяг. Разом з номерком видають пару бахіл. Не вдягнеш - не пропустять на трибуни, черговий біля турнікетів уважно стежить.

У самому залі температура +25. Розуміючи, що "парилка" неминуча, знімаю светр.

Всі учасники змагання в спортивних костюмах вишиковуються уздовж басейну. Захід оголошується відкритим, звучить гімн України. Після чого учасники проходять по периметру басейну, вітають глядачів. Кожну команду супроводжує дівчинка в українському національному костюмі. У руках - табличка з назвою команди. На центральній трибуні вболівальники вивісили синьо-жовтий прапор.

Запливи проходять один за одним, з мінімальною технічною перервою. Трибуни активно підтримують українських спортсменів. Судді пильно стежать за дотриманням правил. На всіх - літній одяг білого кольору.

На "березі" теж кипить життя. Порушник спокою - Яна Клочкова. Одягнена в чорний діловий костюм, під піджаком - червона кофта. У чергу до неї за автографами і фотознімками вишикувалася ціла армія дітей. Телеоператори з фотографами, вибираючи ракурс, постійно поглядають назад: до води занадто близько.

Медалі та грамоти призерам запливів вручає особисто Паоло Бареллі. Спеціальні нагороди отримали президент, глава виконкому Федерації плавання України Дмитро Качуровський і президент міжнародного клубу спортивного плавання "Енергетичний стандарт", меценат українських плавців Костянтин Григоришин.

За підсумками змагань головний приз - Кубок клубу "Енергетичний стандарт" - 2013 - їде до Італії.

Зараз ви читаєте новину «Бахіли на вході, червоно-чорна Клочкова, судді в білих "мантіях": у Дніпропетровську плавці билися за кубок клубу Григоришина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі