пʼятниця, 27 листопада 2009 08:14

Audi придбав частину "Баварії" за 90 мільйонів євро

Audi придбав частину "Баварії" за 90 мільйонів євро

Автомобільний концерн Audi досяг угоди про придбання 9,09 відсотка акцій німецького футбольного клубу "Баварія" за 90 мільйонів євро (135,2 мільйона доларів). Про це йдеться в офіційному прес-релізі "Баварії", поширеному 26 листопада. Акції клубу перейдуть автомобільному концерну до липня 2011 року.

Гроші від Audi повинні допомогти клубу розплатитися з частиною боргів - усього "Баварія" заборгувала кредиторам 340 мільйонів євро. Цей борг виник при будівництві "Альянц Арени" - стадіону, на якому виступає "Баварія" і клуб "Мюнхен 1860".

Для Audi угода може бути вигідна тим, що за допомогою найвідомішого футбольного клубу Німеччині автомобільний концерн зможе краще рекламувати свої товари, зокрема, на азіатських ринках.

Найбільшим інвестором у "Баварію" до угоди з Audi вважався виробник спортивного одягу Adidas. У 2002 році ця компанія заплатила за частину акцій клубу 77 мільйонів євро.

Футбольний клуб "Баварія" з"явився в 1900 році. З того часу він неодноразово ставав чемпіоном Німеччини, чотири рази виграв Лігу Чемпіонів, по одному разу - Кубок Кубків і Кубок УЄФА. "Баварія" вважається одним з найпопулярніших клубів світу. У сезоні 2008/2009 "Баварія" зайняла друге місце в чемпіонаті Німеччини, програвши боротьбу за чемпіонство "Вольфсбургу".

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Audi придбав частину "Баварії" за 90 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі