субота, 03 жовтня 2020 21:00

Яремчуку не варто шантажувати "Гент"

Яремчуку не варто шантажувати "Гент"
Роман Яремчук виступає у Бельгії із 2017 року. Фото: kaagent.be

Форвард бельгійського "Гента" Роман Яремчук хоче залишити свою команду до вівторка - закриття трансферного вікна.

Яремчука не влаштовує стан справ у "Генті". Команда провалила старт сезону. В 7 матчах зазнала 5 поразок та посідає 12 місце у турнірній таблиці, маючи 6 очок. Віцечемпіону Бельгії буде вкрай важко претендувати хоч на щось серйозне у поточному сезоні. Завдяки "Динамо" Ліга чемпіонів помахала ручкою. За 2 місяці із командою працює вже 3 тренер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зінченку варто залишити "Манчестер Сіті"

Яремчук розраховував, що влітку зможе перебратися до провідного чемпіонату Європи. Але травма ахіллу та перенесення Євро-2020, де він міг би "засвітитися", сплутали карти. Тепер Роману потрібно ставати лідером "Гента", а не вимагати у клубу трансферу.

"Гент" не заслужив такого ставлення. У 2017 році бельгійці заплатили за Яремчука 2 млн євро. В той час футболіст не мав перспектив. Тодішній наставник "Динамо" Олександр Хацкевич не бачив вихованця клубу у своїй команді та навіть не взяв на передматчеві збори в Австрію. Яремчуку потрібно було йти шляхом оренд в українських клубах, які навряд чи щось змінили б у його подальшій кар'єрі.

Олександр Хацкевич не бачив вихованця клубу у своїй команді та навіть не взяв на передматчеві збори в Австрію

У Бельгію Яремчук поїхав, не маючи ніякої впевненості та ігрової форми. "Гент" чекав, працював із гравцем в плані адаптації та індивідуального підходу, щоб розкрити талант футболіста. Майбутній форвард збірної України вперше забив за бельгійців тільки у своєму 11 матчі. Роман виходив на поле навіть тоді, коли в нього не все ладналося. "Гент" перепідписав контракт з українцем на покращених умовах, щоб гравця, окрім футболу, не турбувало більше нічого.

Через коронакризу та зміщення трансферного вікна ціни на гравців серйозно впали. Команди із провідних чемпіонатів поводяться себе на трансферному ринку скромно. Навряд чи знайдеться клуб, готовий зараз заплатити 15-20 млн євро. Менші гроші буде просто не вигідні "Генту". 20-30 відсотків суми потрібно буде віддати київському "Динамо" - така опція контракту. Плюс витрати на трансфер футболіста та його зарплатню.

В такій ситуації Яремчуку не варто шантажувати клуб своїм відходом. "Гент" зробив багато для самоствердження гравця у футболі. Прийшов час ставати лідером команди, тягти "Гент" в чемпіонаті Бельгії, проявляти себе в Лізі Європи та у матчах збірної України.

У листопаді Роману Яремчуку має виповнитися 25 років

Зараз ви читаєте новину «Яремчуку не варто шантажувати "Гент"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі