вівторок, 21 листопада 2017 11:09

Олексій Михайличенко забив чотири м'ячі "Зеніту"

Олексій Михайличенко забив чотири м'ячі "Зеніту"
У 1986 році Михайличенко останнім з гравців "Динамо" Київ забив 4 голи в одному матчі. Фото: sport-express.ua

21 листопада 1986 року Олексій Михайличенко останнім серед гравців київського "Динамо" забив 4 м'ячі в одному матчі. Сталося це в грі проти "Зеніту" - 5:3.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Михайличенко може реабілітувати школу Лобановського

На фініші кияни мали багато пропущених матчів, бо майже всім складом грали на Кубку світу в Мексиці. Відтак вели заочну боротьбу зі своїми московськими одноклубниками, яких очолював Едуард Малофеєв.

17 листопада кияни вдома безнадійно програли "Жальгірісу" з Вільнюса - 0:3. Наступна втрата бодай очка могла коштувати золотих медалей.

Олексій Михайличенко у грі проти "Зеніту" забив уже на 10 хвилині - 1:0. Однак згодом кияни пропустили двічі від Сергія Дмитрієва. Особливо прикрим був перший гол ленінградця. Володимир Безсонов невдало покотив м'яч воротарю, а Дмитрієв перехопив його і забив у порожні ворота. Здавалося, що повторюється сценарій гри проти "Жальгіріса". Однак на початку другого тайму Михайличенко зрівняв рахунок. Ще за 5 хвилин Анатолій Дем'яненко вивів киян уперед - 3:2. А на 78 і 79 хвилинах Михайличенко оформив покер. Останній м'яч у цій божевільній грі забив 17-річний ленінградець Олег Саленко - 5:3.

Останній м'яч у цій божевільній грі забив 17-річний ленінградець Олег Саленко

За 4 дні команди грали вже в Ленінграді. Це був пропущений матч 13 туру. Кияни легко перемогли - 3:0.

Після цієї перемоги динамівці на виїзді відстояли нічию проти московського "Динамо" - 1:1, здолали вдома "Шахтар" - 4:1. А в останньому "золотому" матчі обіграли вдома москвичів 2:1 і фінішували першими.

Зараз ви читаєте новину «Олексій Михайличенко забив чотири м'ячі "Зеніту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі