вівторок, 23 січня 2024 14:36

Олександр Свіщов розповів про головні виклики збірних України з водного поло

Президент федерації водного поло України Олександр Свіщов поділився планами на 2024 рік та розповів, яким бачить майбутнє спортсменів чоловічої Суперліги та Вищої ліги серед жінок.

Автор: з особистого архіву Олександра Свіщова
  Олександр Свіщов, президент Федерації водного поло України
Олександр Свіщов, президент Федерації водного поло України

Свіщов розповів, що зараз пильна увага прикута до жіночої та чоловічої збірних України U-19. В цих командах є хороші молоді спортсмени, які незабаром повинні стати гравцями дорослих національних команд.

"Перед тренерами обидвох збірних стоїть завдання - зробити омолодження команди. Хочемо, аби там були молоді ватерполісти, які незабаром стануть кістяком команди. Щодо збірних України до 19 років, цьогоріч перед тренером Юрієм Сидоровичем стоїть амбітне завдання – пройти кваліфікацію і здобути путівку до фінальної стадії чемпіонату Європи. Зробимо усе, аби наші хлопці і дівчата різних вікових категорій: від 16-річних і до дорослих, отримали належну підготовку до офіційних матчів" - зазначив президент ФВПУ Олександр Свіщов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові відкриють найбільший спортивно-розважальний центр України

Водне поло має хороші перспективи розвитку в нашій країні. Федерація водного поло України проводить різні заходи з популяризації водного поло серед дітей та молоді та приділяє велику увагу підготовці національної збірної України до міжнародних змагань.

Автор: Федерація водного поло України
  Федерація водного поло України проводить різні заходи з популяризації водного поло серед дітей та молоді
Федерація водного поло України проводить різні заходи з популяризації водного поло серед дітей та молоді

Але крім гарної фізичної форми, витривалості та технічних навичок даний вид спорту вимагає від гравців постійних тренувань, які сьогодні не можливі для деяких команд через руйнування інфраструктури.

"У ватерпольних колах я неодноразово чув думку, аби грати матчі Суперліги кожного тижня. Я теж за такий формат. Але, об'єктивно, реалії зовсім інші, інфраструктури у нас бракує, не всім командам фінансова складова дозволяє їздити на тури так часто. Тому, про цю систему говорити поки не на часі" - зазначив Олександр Свіщов.

Головним досягненням президент ФВПУ вважає збільшення кількості команд у чемпіонаті України до восьми. Що дало змогу молодим спортсменам проявити себе. У наступному сезоні також планується збільшення кількості команд у Вищій лізі серед жінок, зараз їх лише три. Більшість дівчат після початку повномасштабного вторгнення виїхали за кордон. Деякі дівчата розійшлись по різних командах.

"На цей момент ми прагнули зберегти жіноче водне поло, нам це вдалось. Далі хочемо вийти на якість чемпіонату в довоєнний період", - додав Свіщов.

Автор: Федерація водного поло України
  Олександр Свіщов: "Зробимо все, аби наші хлопці й дівчата отримали належну підготовку до офіційних матчів"
Олександр Свіщов: "Зробимо все, аби наші хлопці й дівчата отримали належну підготовку до офіційних матчів"


Президент ФВПУ неодноразово відзначав сильну гру українських ватерполістів. Так у Суперлізі гравець "ЛФКС – Акватіко" Олександр Ричун отримав відзнаку найкращого гравця другого туру Суперліги, а команди ВК "Динамо" та "ЛФКС Акватіко" показали захоплюючу та потужну гру.

Свіщов зазначив, що тренерський склад наразі залишається без кардинальних змін, упродовж 2024-го року зі збірними працюватимуть Олексій Шведов і Сергій Рябченко.

"Я бажаю обом наставникам сил і терпінням у їхній роботі та хороших результатів", - додав президент ФВПУ.

Олександр Юрійович Свіщов озвучив свої плани та сподівання в новому 2024 році.

"Мені й усьому керівництву ФВПУ хочеться, аби наші збірні давали приводи радіти вболівальникам. Зараз дуже мало таких моментів, коли по справжньому є привід радіти. Тому, хочеться, щоб хлопці та дівчата, які будуть представляти наше водне поло на міжнародній арені, гідно робили свою улюблену справу. За умови ефективної праці спортсменів та підтримки держави, водне поло в Україні досягне нових висот", - поділився він.

У червні торік чоловіча збірна України не змогла пройти кваліфікацію у фінальний раунд чемпіонату Європи 2024 з водного поло, поступившись у групі командам Мальти (7:14) та Німеччини (4:17) та вигравши у Болгарії (23:13).

Зараз ви читаєте новину «Олександр Свіщов розповів про головні виклики збірних України з водного поло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі