понеділок, 20 вересня 2021 14:24

Як Мессі сварився з тренерами

Як Мессі сварився з тренерами
Пеп Гвардіола хитрістю змушував працювати Мессі. Фото: Reuters

Учора під час матчу ПСЖ – "Ліон" форвард парижан Ліонель Мессі відмовився потиснути руку тренеру Маурісіо Почеттіно. Так образився, коли його замінили.

Згадуємо попередні конфлікти з тренерами.

У "Барселоні" Мессі спочатку сварився з Пепом Ґвардіолою. Він був незадоволений, коли тренер змушував його пресингувати.

Відбір – слабка ланка Ліонеля. Однак Ґвардіола хитрував. Він казав форвардам:

"Ви мусите сьогодні високо пресингувати, щоби Лео не було важко самому".

Мессі лише згодом розумів, що це була хитрість, спрямована на те, аби змусити його працювати на команду

Мессі лише згодом розумів, що це була хитрість, спрямована на те, аби змусити його працювати на команду.

Кажуть, якось під час промови тренера Мессі захотів випити коли. Пеп публічно відмовив. Тоді аргентинець зробив це на очах у партнерів.

Ґвардіола сумував, коли Мессі несподівано по кілька днів відмовлявся з ним говорити. Згодом Ліонель знову усміхався, але такі періоди неабияк ранили тренера.

Коли Ґвардіола оголосив про свою відставку, Мессі увечері прислав йому смс з проханням залишитися. Уже в "Баварії" Пеп довго зберігав і перечитував те повідомлення.

Набагато більше від Ґвардіоли діставалося Луїсу Енріке. Той запровадив військову дисципліну, і Мессі це не сподобалося. Окремо дратували аргентинця безкінечні ротації складу. Якось він залишив у запасі Мессі й Неймара, і "Барса" програла "Сосьєдаду". Найкращий футболіст світу не з'явився на наступне тренування.

Зрештою конфлікт завершився відставкою спортивного директора Субісаррети та його заступника Пуйоля – людей, які підтримували Енріке.

Останній конфлікт – з Мікелем Артетою. Після поразки "Барселони" в Манчестері – 1:3, злий Мессі зіштовхнувся в підтрибунному приміщенні з помічником Ґвардіоли Артетою. Бійку, що назрівала, вдалося вгамувати гравцям і стюардам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший конфлікт у Парижі. Мессі посварився з тренером ПСЖ

Ліонель Мессі шість разів вигравав приз найкращого футболіста світу "Золотий м'яч". Він має на одну перемогу більше, аніж головний конкурент Кріштіану Роналду.

Зараз ви читаєте новину «Як Мессі сварився з тренерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі