субота, 03 листопада 2012 00:11

"Я першим в Україні освоїв "грузинський" стиль плавання", - Олег Софяник

"Я першим в Україні освоїв "грузинський" стиль плавання", - Олег Софяник
Олег Софяник ФОТО: new-sebastopol.com

Цього тижня сімферопольський плавець Олег Софяник переплив Круглу бухту із зв'язаними руками і ногами. Відстань у 800 метрів він подолав за годину.

"Я першим в Україні освоїв "грузинський" стиль плавання, який використовували в Древній Грузії для підготовки воїнів. Руки і ноги мені зв'язали ззаду еластичним бинтом. Щоб пливти, робив хвилеподібні рухи, як у стилі "дельфін". Вдихав повітря раз на кожні два удари ногами", - розповів Олег Софяник кореспонденту Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканець Севастополя зібрався переплисти Середземне море

"Було важко, кілька разів від холоду ноги зводили судоми. Але я не зупинявся. Цим я ще раз випробував себе і показав, що будь-яка людина сильніша за водну стихію. Завжди, коли виходжу на берег після якогось ризикованого запливу, відчуваю себе Олександром Македонським", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олег Софяник перепливе Чорне море

Новий стиль плавання Олег Софяник освоїв за три тижні. Майже рік тренувався, аби вдосконалити вміння.

"Коли вперше спробував плавати таким стилем, відчував дискомфорт. Адже звик завжди допомагати собі руками і ногами. Та за кілька тренувань пливти стало легко. Тоді зрозумів: в цьому стилі головне плавно рухати тулубом і не робити різких рухів", - розповів плавець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олег Софяник проплив у морі 60 кілометрів

"Майже рік тренувався, щоб удосконалити вміння. Перший заплив в такому стилі здійснив на початку жовтня в Ушаковій бухті. Зв'язувати ноги тоді не ризикнув. Але ними під час запливу старався не користуватися. Тоді мене постійно супроводжували дельфіни. Вони прийняли мене за свого", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"Я першим в Україні освоїв "грузинський" стиль плавання", - Олег Софяник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі