субота, 03 червня 2017 20:11

"Я однозначно за неподільну Україну" - Хацкевич
7

Олександр Хацкевич підписав з “Динамо” дворічний контракт
Олександр Хацкевич підписав з “Динамо” дворічний контракт
Олександр Хацкевич підписав з “Динамо” дворічний контракт
Олександр Хацкевич підписав з “Динамо” дворічний контракт
Олександр Хацкевич підписав з “Динамо” дворічний контракт

"Я однозначно за неподільну Україну. Дуже люблю цю країну. Останні події додали українцям патріотизму. Якщо у нас на збірній люди думають: "Не буду виконувати гімн в голос". І максимум - ворушать губами непомітно.

Українці тепер на будь-якому матчі прем'єр-ліги чекають 85-ї хвилини і починають всім стадіоном співати. Вселяє повагу. Мене дуже вражає. Багатоголосся на українській мові - це сильно", - сказав Олександр Хацкевич два роки тому в одному з інтерв'ю.

2 червня білорус став головним тренером київського "Динамо". 43-річний фахівець підписав з клубом дворічний контракт. Хацкевич замінив на посаді Сергія Реброва, який відмовився укладати зі столичною командою нову угоду.

Хацкевич для "Динамо" - своя людина. Він грав за киян з 1996-го до 2004 року та був частиною славетної команди Валерія Лобановського, яка у 1999 році дійшла до півфіналу Ліги чемпіонів.

Білорус за свою тренерську кар'єру очолював динамівські молодіжну та другу команди. "Динамо-2" під керівництвом Хацкевича у 2014 році фінішувало у першій лізі на 14 місці.

У 2010-2011 роках Олександр працював асистентом головного тренера збірної України, спочатку у Мирона Маркевича, потім – у Юрія Калитвинцева.

Збірну Білорусі тренер очолив у грудні 2014 року після того, як вона невдало стартувала у відборі до Євро-2016. Команда грала в одній групі з Україною. Другу частину кваліфікації білоруси провели краще, зокрема перемігши у гостях Словаччину та фінішували четвертими, що Хацкевичу слід занести до плюсів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є впевненість, що у нас все вийде" - Хацкевич про "Динамо"

А от початок відбору Кубка світу-2018 Білорусія провела невдало, набравши лише 2 очка. Спочатку була нічия з Францією, а потім команда Хацкевича програла Нідерландам та Болгарії. А головне – зіграла внічию з Люксембургом. Цього тренеру не пробачили та відправили його після осінньої частини у відставку.

У тренерський штаб Хацкевича увійшли Максим Шацьких, Олег Лужний та тренер воротарів Михайло Михайлов.

Новий сезон прем'єр-ліги стартує 16 липня. "Динамо" і "Шахтар" зустрінуться вже в другому турі в Харкові.

Зараз ви читаєте новину «"Я однозначно за неподільну Україну" - Хацкевич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі