середа, 15 серпня 2012 10:28

"Я не займаюся похоронами і прощальними церемоніями" - Блохін

"Я не займаюся похоронами і прощальними церемоніями" - Блохін
Олегу Блохіну приємно грати у Львові. Фото: dynamo.kiev.ua

14-го серпня, у Львові відбулася прес-конференція головного тренера збірної України Олега Блохіна, присвячена товариському матчу української національної команди проти збірної Чехії, який відбудеться в середу на Арені Львів.

- Яка кадрова ситуація у вашій команді. Чи всі гравці збірної України готові завтра вийти на поле?

- Важко сказати, яка кадрова ситуація. Начебто, все хлопці приїхали в нормальному стані. Проблема в тому, що підготувати команду за півдня просто неможливо, це нонсенс. Але нічого страшного, всі здорові, так що кадрових проблем поки немає. Головне - команду, нарешті, побачити.

- Наставник збірної Чехії сьогодні оголосив стартовий склад своєї команди на майбутній матч. Може, і ви розповісте, які гравці вашої команди вийдуть завтра на поле з перших хвилин?

- Так я ж кажу - дайте нам хоча б тренування провести. В останні дні ми займалися візами на матч з Англією, після чого летіли до Львова. Є дрібні проблеми, деякі хлопці втомлені - багато хто брали участь у матчах за свої клуби в минулі вихідні, і змушені будуть грати через два дні на третій. Потрібно ще й психологічний стан футболістів оцінити. Я б із задоволенням назвав стартовий склад на завтрашній матч, але поки сам не знаю, хто буде грати.

- Чи відбудеться завтра прощальна церемонія у зв'язку з відходом Вороніна зі збірної України?

- Поняття не маю. Я не займаюся прощальними церемоніями. І похоронами теж не займаюся. (Сміх у залі). Якщо Воронін і Шевченко прилетять на цей матч, то, може, щось і буде. Але я займаюся підготовкою команди до матчу, і нічого на ваше питання відповісти не можу.

- Результат недавнього матчу з Чехією в Празі (0:4) додатково мотивує ваших підопічних?

- Не думаю, що треба відштовхуватися від тієї гри. Це був теж товариський поєдинок, він проходив в рамках нашої підготовки до Євро-2012, ми переглядали в справі багатьох футболістів. А завтра буде зовсім інша гра. У порівнянні з тим матчем, багато гравців зараз навіть не перебувають у складі нашої збірної.

- Що означатиме для українського футболу відхід Вороніна та Шевченка зі збірної? І друге питання: як ви бачите Шевченка в його новому, політичному, амплуа?

- Що стосується другого питання, то це вибір Шевченко. Він прийняв таке рішення. Так що можу лише побажати йому успіху в його починанні. Приблизно те ж саме можу відповісти і щодо оновлення збірної. Хлопці прийняли рішення, і його треба прийняти. Я розмовляв і з Шевченком, і з Вороніним - їх рішення завершити кар'єру в збірній України остаточне. Що поробиш, так відбувається в спорті, хочеш чи ні...

- В рамках установки на завтрашній матч будете ви робити акцент на тому, що у Львові збірна України виграла усі сім поєдинків, які тут проводила. Або для вас цей фактор не є принциповим?

- Чому? Мені навпаки дуже приємно, коли команда грає в такій обстановці, як у Львові. Я не відмовився б тут і матчі Євро-2012 проводити. Багато разів говорив про те, яким особливим був момент, коли в кінці матчу з Австрією весь стадіон "Арена Львів" встав і заспівав національний гімн. Не знаю, де ще є така підтримка, як у Львові. Збірна любить сюди приїжджати. Коли з Одесою не склалося, я відразу сказав, що з Чехією треба грати у Львові.

- Тобто це було ваше рішення?

- В принципі, так.

- А чому не склалося з Одесою?

- На стадіоні проходив був концерт, і ви бачили, в якому стані після цього знаходилося поле. Одеса виявилася не готова прийняти завтрашній матч. Але ми вже вирішили, що там будемо грати наш домашній відбірний матч ЧС-2014 з Молдавією.

- Збірна Україна з Шевченком, і збірна України без нього - чи є різниця між цими командами?

- Подивимося ...

- Чи вірите ви, що в Україні народиться новий Блохін або новий Шевченко?

- У нас багато перспективної молоді, але потім ці хлопці пропадають...

- А чому так?

- Не до мене питання. Напевно, до самих хлопців. Не ростуть, мабуть. Щось не дано їм природою.

- Гра Коноплянки і Ярмоленко на Євро-2012 вас задовольнила? Мене, наприклад, ні ...

- Ви самі ставите питання, самі на нього відповідаєте.

- Цікава ваша думка на цей рахунок.

- Моя думка? Я можу говорити про команду в цілому. І її виступ на Євро-2012 мене задовольнив. А персоналії я не обговорюю.

- Але ж ви могли добути Євро-2012 більше, ніж одну перемогу ...

- Ми могли обіграти всіх - і Францію, і Англію. Не склалося...

- Марко Девіч після переходу в Шахтар став грати ще більш яскраво ...

- (Перебиваючи). Що значить ще більш яскраво? Він провів за Шахтар всього один матч. До цього він не грав.

- Але виходив адже на заміну ...

- Вважаю, що говорити про стабільність можна тоді, коли людина зіграє на одному рівні хоча б 10 матчів. Ось тоді і будемо розмовляти. Поки ж Девіч адаптується у своїй новій команді. Мене більше турбує, що половина збірників сидить на лавці запасних, і грає від випадку до випадку. І друге, що важливо - побачити завтра, як хлопці зіграють після Євро, наскільки готові вони в психологічному плані. Необхідно, щоб вони, як мінімум, показали рівень не нижче того, який був на Євро-2012. Ось в цьому головна заковика. А не в тому, хто гірший, а хто кращий. Але в той же час необхідно завтра подивитися в справі нових гравців. Однак у кожному разі, за хороші очі у мене ніхто не грає. Все треба доводити на футбольному полі. Чи хтось грає, чи ні.

- Для вас як для головного тренера яка ситуація краще: коли Безус і Селін стабільно виступають у Ворсклі, або якби вони періодично виходили на поле за київське Динамо, але отримали досвід Ліги чемпіонів?

- Ну, перш за все, я не можу вплинути на цей процес. Але погано, що коли я з хлопцями розмовляв, то, з їх слів, вони вже, начебто, переходили, а тут ситуація повернулась так, що цього так і не відбулося. Це на користь їм не йде. Адже мова йде про те, що вони вже налаштувалися на те, що переходять в команду, яка виступатиме в Лізі чемпіонів, але в підсумку, з різних причин, повинні залишатися в своєму нинішньому клубі. Думаю, що ця ситуація неприємна для хлопців. Поки я з ними не говорив, так що нічого конкретного з цього приводу сказати вам не можу. Повторюся, я команду бачив півдня, ні з ким з хлопців ще не розмовляв. Можу одне сказати: Безусу у ворота ставати не треба.

- Напередодні старту відбіркового циклу ЧС-2014 у вашої команди немає часу на розкачку: матч з Чехією - єдиний спаринг. Виходячи з цього можна очікувати, що стартовий поєдинок вашої команди в завтрашньому матчі буде свого роду прицілом на відбірний цикл ЧС-2014?

- Думаю, завтра будуть якісь експерименти, але певний кістяк на поле вийде. Але взагалі, рано про щось предметному говорити за місяць, який відділяє нас від матчу ЧС-2014 з Англією - за цей час все може статися. Ви ж пам'ятаєте, які у нас кадрові проблеми відбулися безпосередньо перед Євро. Так що нічого передбачати я зараз не можу. Але виходячи з того, що Шевченко і Воронін залишили збірну, щось міняти доведеться. А якщо ще хтось, не дай Бог, випаде, то треба буде думати, ким замінити вибулих з ладу хлопців.

Зараз ви читаєте новину «"Я не займаюся похоронами і прощальними церемоніями" - Блохін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі