середа, 22 липня 2015 13:42

"Я не бачив жодного російського танка" - Шарафутдинов розповів про життя в Донецьку

"Я не бачив жодного російського танка" - Шарафутдинов розповів про життя в Донецьку
"У Донецьку залишилися патріоти України навіть у таких умовах" - Шарафутдинов

Колишній коментатор телеканалу "Футбол 1" В'ячеслав Шарафутдінов розповів про футбол в Донецьку і звільнення Віктора Звягінцева з ФФУ.

Про російську пропаганду у Донецьку

А куди мені було їхати? Мене вражає, коли всякі політичні діячі кажуть, що "хто хотів, той поїхав". Чимало виїхали, частина з них повернулася. Комусь є куди їхати, а комусь нікуди. Я вважаю, що так говорити некоректно.

Повірте, тут є такі патріоти України, які залишилися в Донецьку навіть за таких складних умовах. Їх дуже багато, як і патріотів іншої сторони. І це зовсім не означає, що не треба зважати на те, що ми всі тут є. Не треба вважати, що ті, хто залишився, це сепаратисти, терористи або хтось ще.

Я прожив тут весь цей час. Я не бачив жодного російського танка, жодного російського солдата і ще багато чого не бачив, про що там говорять. Я дивлюся всі канали - і українські, і російські. Політичні програми я взагалі не дивлюся.

Вірити що Шустеру, що Соловйову або іншим "героям" - це не для мене. Але я не можу говорити про те, що ми тут, на Донбасі, задурманені російською пропагандою. Туфта. Я дивлюся будь-які канали, така можливість у мене є. І не можу сказати, що мені російське телебачення б'є по мізках. Я дивлюся НТВ з 1996 року. І ніяк воно на мене не діє.

Про турніри у зоні АТО

Були турніри пам'яті Сафонова, турніри пам'яті Старухіна, грали діти, там не було ніяких майстрів. І спасибі, що люди їх проводять. Чемпіонат у Макіївці проводиться, мій друг Саша Кравченко займається його організацією. А тут Звягінцев проводив відкриту першість Донецька.

Коли Звягінцев вручав нагороди, я просто стояв поруч. Ну а те, що написали - так і прапор їм у руки. Там грала дітвора, грали ветерани "Шахтаря" Погодін і Бабій. Вони тут живуть і працюють. Куди їм їхати? Нікуди.

Про звільнення Звягінцева з ФФУ

Звягінцев - великий футболіст і прекрасний організатор, проводить турніри в таких складних умовах, щоб діти тих людей, які тут живуть і працюють, могли грати. Особисто я з його слів не чув, що він там кимось захоплюється, якимись терористами, сепаратистами. Ну, живе людина своїм життям, проводить турніри, робить свою роботу. Так ні ж, він же терорист, ну звичайно.

Я вважаю, що це просто хтось захотів звести з ним рахунки, використовуючи зручний випадок. Не тільки з ним так вчинили, там ще є люди, яких так карали. Але це нерозумно.

Як там пояснювали: Крим - це Україна, тому після відомих подій там футболу ніколи не буде. Але за підтримки УЄФА там організували футбольний союз. Так, кримські команди не гратимуть в чемпіонаті Росії. Але буде якось працювати система.

Повернеться Крим в Україну - значить, будуть грати в Україні, немає - значить або свій чемпіонат проведуть, або гратимуть у Росії, - сказав Шарафутдинов в інтерв'ю MatchDay.

Зараз ви читаєте новину «"Я не бачив жодного російського танка" - Шарафутдинов розповів про життя в Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі