середа, 20 листопада 2013 00:37

"Я відчуваю гордість" - прес-конференція Дідьє Дешама

"Я відчуваю гордість" - прес-конференція Дідьє Дешама
Дешам зачислив збірну Франції до кандидатів на перемогу у чемпіонаті світу ФОТО: 2012.football.ua

Післяматчева прес-конференція тренера збірної Франції Дідьє Дешама. Його команда перемогла Україну з рахунком 3:0 і вийшла на чемпіонат світу у Бразилії. У Києві "гальські півні" пропустили двічі. Загальний рахунок стикових матчів 3:2 на користь Франції.

Що ви зараз відчуваєте?

"Гордість. Ми вийшли на чемпіонат світу у Бразилії. Це вагоме досягнення. Сьогодні ми виграли дуже важкий матч".

Коли визначилися зі стратегією на поєдинок?

"Стратегію на матч обрав у неділю. Нам потрібно було атакувати, щоб відігратися і не пропустити".

Що ви сказали гравцям перед матчем?

"Не можу цього сказати. Ці слова залишаться між нами. Ми серйозно готувалися. Головне - це психологія. Якщо з цим все у порядку, тоді можна вигравати. Я пишаюся своїми гравцями, які змінили результат. Я вдячний їм за це".

Як ви обрали гравців на матч?

"Це було важко, адже всі мої підопічні - гравці високого рівня. Вибір впав на тих, хто був готовий віддати всі свої сили."

Ви вже вдруге візьмете участь у чемпіонаті світу. Раніше ви виграли турніру у ролі гравця, а тепер поїдете на мундіаль наставником збірної.

"Це для мене дуже важливо. Я радий, що візьму участь у мундіалі в якості тренера. Перемогти на ЧС - це важке завдання і моя мета. Але виконати її буде дуже важко".

Що вам допомогло виграти матч?

"Все у купі. Не тільки стратегія чи психологія. Ми важко працювали заради цього".

Хто сьогодні з ваших гравців був найкращим?

"Всі дуже добре грали. Футболісти встигали у захисті і в нападі, особливо ваговий вклад у підсумковий результат зробив Мамаду Сахо."

Прокоментуйте сьогоднішнє суддівство, особливо другий гол.

"Робота судді важка. Бензема забив гол, але Скоміна його не зарахував. Це було не дуже добре для нас. Я не можу вказувати їм що робити, арбітри знають це краще".

Як ви провели час між матчами?

"Перш за все потрібно було відновитися після важкого виїзду у Київ. Ми зрозуміли свої помилки, проаналізували їх і намагалися більше не повторювати. Також ми багато тренувалися. Все що ми задували вдалося реалізувати".

Чи заслуговує збірна України грати на чемпіонаті світу?

"Збірна України дуже добре зіграла у Києві. Сьогодні суперник також мав можливість виграти цей матч. Футболісти добре зіграли. Вони молоді і сильні. Можу зрозуміти їх розчарування."

Критика у пресі після матчу у Києві чинила на вас тиск?

"Ми не читали те, що про нас писали. Ми намагались зосередитися на матчі і виконати завдання. Я набрався терпіння і зосередився на меті. Було багато людей, які вірили у нас".

Франція виграє ЧС?

"Поки нічого не можу сказати. Ми одні з кандидатів".

Після прес-конференції Дешам дав автограф дівчині-перекладачу.

Зараз ви читаєте новину «"Я відчуваю гордість" - прес-конференція Дідьє Дешама». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі