понеділок, 27 липня 2020 21:02

6 головних завдань для Луческу на посаді тренера "Динамо"

6 головних завдань для Луческу на посаді тренера "Динамо"
Мірча Луческу має покращити результати "Динамо". Фото: ФК "Динамо"

Перед новим тренером київського "Динамо" Мірчею Луческу стоятимуть одразу декілька серйозних викликів.

Трансфери Циганкова та Миколенка. Якщо раніше Циганкову приписували інтерес з боку "Роми", "Арсенала", то зараз тільки від німецьких чи італійських середняків. Причому потенційна ціна постійно падає. Причина – нестабільність гравця, відсутність прогресу та травми. Луческу повинен забезпечити подальший прогрес та розвиток не тільки Циганкова, але і Миколенка. Завдяки роботі із румунський тренером "Динамо" має отримати мінімум по 30 млн євро за кожного із футболістів.

Вихід в Лігу чемпіонів . Вихід у групу найпрестижнішого клубного турніру –це не тільки престиж, але і мінімум 20-25 млн євро на рахунок клубу. Це буде серйозний фінансовий поштовх для розвитку команди. "Динамо" не грало у Лізі чемпіонів вже три роки. Для Ігоря Суркіса це була б серйозна допомога для утримання клубу. Крім того, Ліга чемпіонів –це вітрина для футболістів. Якщо гравець себе проявить, то його ціна зросте. Перемога в УПЛ –це всього лише пряма путівка в ЛЧ. Луческу має вивести туди "Динамо" зробивши команду чемпіоном, або пройшовши кваліфікацію.

Капіталовкладення гравців. За даними спеціалізованого порталу трансфермаркет сьогоднішня вартість гравців "Динамо" складає 75 млн євро. Луческу має забезпечити збільшення цієї суми із сезону в сезон. З кожним роком вартість гравців має рости. Це не тільки стосується лідерів команди Циганкова та Миколенка, але і інших футболістів.

Луческу має показати перевагу "Динамо" над "Шахтарем" в очних матчах


Перемога над "Шахтарем". Важко навіть пригадати, коли останній раз "Динамо" перемагало "Шахтар" за грою, щоб шансів у суперника не було. Так, у Сергія Реброва, Олександра Хацкевича та Олексія Михайличенка були перемоги над "гірниками", але це були доволі важкі матчі, де киян отримували перевагу в один м'яч в вперті боротьбі. Луческу має показати перевагу "Динамо" над принциповим суперником на полі та довести колишньому роботодавцю, що свого часу він дарма відмовився від послуг румунського тренера.

Довіра до молоді. В "Динамо" не має іншої дороги, як ставка на власну молодь. Велика увага приділяється власній Академії. Тільки ті гравці, що потрапляють у першу команду відразу зупиняються у власному прогресу. Луческу має не тільки забезпечити прогрес тих гравців, що вже є у першій команді, але і відривати нових молодих футболістів для дорослого футболу.

Запрошення якісних гравців. За останні понад 5 років "Динамо" було не ефективним на трансферному ринку. Із всіх футболістів змогли заграти тільки декілька – Карлос Де Пена, Беньямін Вербич, Томаш Кендзьора. Всі інші переходити завершилися повним, або частковим провалом. Зараз "Динамо" теж потрібно посилювати склад, як мінімум 2-3 футболістами. Луческу має обирати тих гравців, які реально зможуть зробити "Динамо" сильнішим. Авторитет у нього такий, що йому не вдасться нав'язати когось. Румунський тренер має сам вибрати підходящих гравців.

Мірча Луческу став тренером "Динамо" 23 липня. Румунський тренер підписав контакт на два сезони.

Зараз ви читаєте новину «6 головних завдань для Луческу на посаді тренера "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі