субота, 03 квітня 2021 13:26

5 років за ґратами. Лукашенко хоче кинути до в'язниці найвидатнішу плавчиню Білорусі

5 років за ґратами. Лукашенко хоче кинути до в'язниці найвидатнішу плавчиню Білорусі
Герасименя виграла три олімпійські медалі. Фото: pressball.by

Проти чемпіонки світу Олександри Герасимені та директора гандбольного клубу "Вітязь" в Білорусі завели кримінальні справи. В їхніх будинках та помешканнях батьків тривають обшуки. Плавчиня жартує, мовляв, нарешті до неї прийшло всебічне визнання.

За даними слідства, Олександра Герасименя і Олександр Опейкін, які є відповідно головою та виконавчим директором об'єднання "Білоруський фонд спортивної солідарності", поширювали завідомо неправдиві відомості про хід і результати виборчої компанії, про події в соціальній, економічній, політичній і культурній сферах життя суспільства. В інтернеті та засобах масової інформації зверталися із закликами до іноземних держав і міжнародних організацій про вчинення дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Республіки Білорусь. Повідомляє "Главком".

В результаті дій Герасимені і Опейкіна, а також інших осіб завдано значної іміджевий і фінансові втрати, підірваний престиж країни на міжнародній і політичній арені, дискредитоване керівництво спортивної галузі та держави, повідомляє Слідчий комітет.

Обидва проходять за статтею, яка передбачає 5-річне ув'язнення.

Олександра Герасименя є прибічником опозиції і виступала проти диктатури. Зокрема й через її громадянську позицію Олександра Лукашенка позбавили можливості відвідувати олімпіади й чемпіонати світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко хоче карати спортсменів-невдах

Олександра Герасименя - найтитулованіша представниця плавання в суверенній історії країни. Мінчанка виграла три олімпійські медалі в Лондоні і Ріо-де-Жанейро, вона - дворазова чемпіонка світу і дворазова чемпіонка Європи.

Зараз ви читаєте новину «5 років за ґратами. Лукашенко хоче кинути до в'язниці найвидатнішу плавчиню Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі