середа, 18 квітня 2007 15:55

24 команди братимуть участь в чемпіонатах Європи не раніше 2016 року

 

Виконавчий комітет УЄФА ухвалив, що потенційне збільшення кількості учасників фінальної стадії чемпіонату Європи відбудеться не раніше 2016 року, повідомляє сайт організації.

На засіданні в Кардіффі були затверджені терміни дослідження доцільності збільшення числа учасників фінальної стадії чемпіонату Європи до 24 команд. Остаточне рішення з цього питання буде ухвалено виконкомом в листопаді або грудні 2007 року.

Ця ідея була висунута в січні на XХXI конгресі УЄФА Футбольною асоціацією Шотландії за підтримки, Футбольної асоціації Швеції, Футбольної федерації Латвії та Футбольної асоціації Ірландії. На їх думку, розширення складу учасників додасть більше значення відбірному циклу. Крім того, турнір за участю 24 команд стане привабливішим для спонсорів і телекомпаній, а також посприяє розподілу прибутків між більшою кількістю держав.

Перед Євро-96 в Англії кількість учасників була збільшена до 16.

Зараз ви читаєте новину «24 команди братимуть участь в чемпіонатах Європи не раніше 2016 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі