вівторок, 25 квітня 2017 00:26

12 команд і плей-оф: про що тренери говорили на зустрічі з Шевченком

Три години. Стільки часу тривала зустріч головних футбольних людей України. Сьогодні в Будинку футболу відбулася робоча нарада за участю наставника збірної України Андрія Шевченка і тренерів клубів прем'єр-ліги.

Автор: ffu.org.ua
  Андрій Шевченко зустрівся з головними тренерами та представниками клубів УПЛ
Андрій Шевченко зустрівся з головними тренерами та представниками клубів УПЛ

Також її відвідали президент Федерації футболу України Андрій Павелко, президент прем'єр-ліги Володимир Генінсон та представники телеканалів-трансляторів чемпіонату.

Не було лише представників "Дніпра". Офіційний сайт ФФУ пише, що дніпряни не змогли приїхати через технічні причини.

Зустріч проходила у закритому режимі з 15:00 до 18:00. Достроково Будинок футболу залишили представники "Динамо" і "Чорноморця". Наставник киян Сергій Ребров пішов на іншу подію. А тренер одеситів Олександр Бабич і генеральний директор Сергій Керницький поспішали на літак.

"Кожен висловив свою думку щодо кількості команд і формату на наступний рік, - першим своїми емоціями від зустрічі з журналістам поділився наставник "Олександрії" Володимир Шаран. - Обговорення були серйозними. Прийшли до того, що теперішній формат чемпіонату залишиться на наступний сезон. А в майбутньому всі хочуть, щоб команд було більше.

Було чимало пропозицій грати у три кола, але зійшлися на чотирьох колах, 12 командах з поділом на шістки. Єдине — 10 команда може грати плей-оф з третьою командою першої ліги".

Наставник "Шахтаря" Паулу Фонсека ще до зустрічі говорив, що це дуже хороша ініціатива Шевченка. У Португалії подібних заходів не проводять.

Автор: ffu.org.ua
  “Позиція "Шахтаря" - це враховувати інтерес збірної України" — Паулу Фонсека
“Позиція "Шахтаря" - це враховувати інтерес збірної України" — Паулу Фонсека

"Це була дуже важлива зустріч. Кожен зміг представити свої ідеї. Ми обговорювали формат чемпіонату, календар матчів на наступний сезон і ще кілька питань. Ми продовжимо такі зустрічі і обговорення питань, оскільки до якогось конкретного результату ми не прийшли.

Ми представляли наш варіант формату і календаря чемпіонату. Позиція "Шахтаря" - це враховувати інтерес збірної України", - відзначив Фонсека.

Наставник "Карпат" Олег Дулуб має подібний досвід таких робочих зустрічей у Білорусі.

"Ми теж зіштовхувалися з форматом чемпіонату за участі 12 команд. З власного досвіду можу сказати, що оптимальний варіант — це три кола при 12 командах. Найважливіший фактор — це цікавість до матчів на периферії.

В Україні подобається ставлення до футболу. Це спорт №1 тут. На жаль, на стадіонах мало людей. Розумію, що зараз в країні важка економічна ситуація. Але мені дуже б хотілося, щоб на наші матчі збирався повний стадіон", - каже білоруський фахівець.

Генеральний директор "Зорі" Сергій Рафаїлов звернув увагу, що багато часу на зустрічі говорили про якість полів.

"Ребров і Фонсека розповіли, що були шоковані газонами на яких їм довелося зіграти певні матчі .

Багато суперечок також викликала дата початку чемпіонату. "Зоря" і "Шахтар" за те, щоб стартувати 22 липня, "Динамо" - 15 липня. Їм раніше починати в єврокубках, але, нічого, всі так грали".

Автор: ffu.org.ua
  Робоча нарада тренерів і функціонерів тривала три години
Робоча нарада тренерів і функціонерів тривала три години

Володимир Генінсон лаконічно підсумував результати зустрічі.

"У форматі будуть зміни — додасться плей-оф. Дайте нам два дні, щоб ми все офіційно оголосили. Ми сьогодні все обговорили. Завтра ми запропонуємо наші напрацювання на затвердження. Обидва телетранслятора підтримують цей формат.

Питання орендованих гравців піднімалося. Всі клуби почули. Рішення дізнавайтесь у них.

Тему єдиного телевізійного пулу сьогодні не зачіпали. Головне - скільки грошей отримають клуби, і якою буде єдина картинка.

Всі підтримали ідею Андрія Шевченка про зимовий збір", - заявив президент УПЛ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Футбольний матч кращий за будь-який фільм": як українській прем'єр-лізі стати успішною

Цього сезону чемпіонат України вперше розіграли за новою схемою. 12 команд після двох кіл поділені на дві шістки. Перша веде боротьбу за чемпіонство і вихід в єврокубки, а друга - за виживання в еліті.

За шість турів до кінця чемпіонату "Шахтар" лідирує з перевагою в 14 очок над "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «12 команд і плей-оф: про що тренери говорили на зустрічі з Шевченком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі