понеділок, 27 серпня 2018 13:26

Живемо у двох вимірах - показали, як реагують на прохання обслуговувати українською у центрі Києва

Живемо у двох вимірах - показали, як реагують на прохання обслуговувати українською у центрі Києва
Журналісти змусили заклади на Хрещатику обслуговувати українською. Фото: visitkyiv.com.ua

Журналісти перевірили, якою мовою обслуговують магазини, кав'ярні та ресторани у центрі Києва. Більшість персоналу відмовилось спілкуватися державною мовою.

Зняли прояви агресії російськомовних та порушення прав споживача, повідомляє ТСН.

Є активісти, які вивчають закони - щоб змусити сферу обслуговування перейти на українську. Святослав Літинський виграв 6 справ проти аптек, супермаркетів, магазинів і державних органів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Иди учи русский, националист" - провідниця відмовилася говорити українською

"На нашій не своїй землі, - писав яких 150 років Шевченко. Зараз українець почувається так само в Україні, як на чужому весіллі. Чому, бо більшість народу мовчить і "благоденствує". Лише сильні мають відвагу казати, що становище, в якому живе більшість українців, нестерпне. Воно принизливе для українців, воно аморальне для меншини росіян, які принижують нас щодня і роблять вигляд, що все дуже добре. До них я зараховую всіх, хто робить вигляд, що проблеми немає. Так довго не може тривати", - коментує публікацію мовознавець Юрій Шевчук.

Журналістка американської радіостанції Ксенія Туркова вивчила українську мову.

Працівниця російської служби "Голосу Америки" вивчила українську у Києві. Нещодавно поділилася прийомами, які допомогли їй швидко та ефективно опанувати мову.

Зараз ви читаєте новину «Живемо у двох вимірах - показали, як реагують на прохання обслуговувати українською у центрі Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі